A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

Привітання з 100-річним ювілеєм

Дата: 08.12.2020 11:47
Кількість переглядів: 555

         07 грудня свій 100-й день народження відзначає жителька с. Комишанка Мірошніченко Векла Степанівна. Народилася ювілярка в с. Сороколітове. Коли виповнилося 2 роки - померла її мама. До школи походила лише 1 рік. З 10 років пішла працювати в найми до чужої сім'ї щоб заробити хоч якусь їжу, ці люди виїхали в Київ забравши її із собою. Пережила голодомор. Коли розпочалася війна вона вернулася до свого краю. Була учасником війни, копала окопи разом із солдатами. Це були страшні роки її життя. В 1947 році працювала в колгоспі с. Новопетрівка. У 1952 році народився син Вітя з інвалідністю. Тож на її плечі лягло велике випробування доглядати за хворою дитиною і працювати на колгоспній ниві. 1955 році народилася дочка Галина. В ті тяжкі часи кожний заробляв як міг, а її чоловік Павло поїхавши на заробітки не вернувся. Вона залишилася одна з двома дітками на руках. Підтримки не було ніякої. Коли в доньки з'явилася своя сім'я, донька їх забрала до себе. І з тих пір вони живуть разом. За 100 років Векла Степанівна пройшла нелегкий тернистий шлях. Дивлячись на цю життєрадісну, привітну жінку, важко повірити, що за її плечима вже сотня прожитих літ.

       З поважним ювілеєм  вітали рідні, близькі, зі щирими побажаннями, вітаннями, подарунками,   на гостину завітали сільський голова Вільшанської сільської ради Мельніков М.В.,староста  Зеленківського старостинського  округу Карпенко В.І., секретар Вільшанської сільської ради Криштоп С.В., начальник відділу праці  та соціального захисту  Вільшанської сільської ради Дремова  Л.М,  . 

       Сільський голова Вільшанської сільської ради Мельніков М.В. звернувся до ювілярки зі щирими словами вітання та подяки за невтомну працю, життєву стійкість та мудрість а також  побажав  іменинниці   міцного здоров’я, щастя, радості, родинного затишку, щирої любові від рідних і близьких та в подарунок вручив  квіти та цінні подарунки. Секретар Вільшанської сільської ради Криштоп С.В. привітала ювілярку та подарувала пам’ятну адресу від Виконавчого комітету Вільшанської сільської ради, начальник відділу праці  та соціального захисту  Вільшанської сільської ради Дремова  Л.М, вручила подяку від голови Сумської ОДА Хоми В. В.та побажала Веклі Степанівні здоров’я, щастя і добра, висловила  найщиріші слова вдячності за прожиті роки і життєвий досвід.

         Приємно, що живуть в Вільшанській ОТГ такі  жінки: мудрі, сильні духом, залюблені в життя, свою родину. Приклад життя цієї жінки є символом невмирущості нашого народу, уособленням вічних істин і цінностей.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь