A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

ДЕНЬ ЄВРОПИ В УКРАЇНІ

Дата: 14.05.2021 14:55
Кількість переглядів: 938

З 2003 року третьої суботи травня в Україні відзначається День Європи відповідно до Указу Президента № 339/2003 від 19 квітня 2003 року. Відправною точкою на шляху до встановлення Дня Європи вважається Декларація Шумана. 9 травня 1950 року в Парижі міністр закордонних справ Франції Робер Шуман закликав Францію, Німеччину та інші європейські країни об’єднати їхні вугільну та сталеливарну галузі промисловості (основи нарощування військової техніки) та віддати їх в управління нової наднаціональної структури. Це стало «наріжним каменем Європейської федерації». Завдяки об’єднанню економічних зусиль і розподілу досягнутих результатів європейські країни уникнули накопичення військової могутності одна проти одної, що і забезпечило мир в Європі. Три з половиною десятиліття тому на Міланському саміті 1985 лідери ЄС вирішили увічнити день проголошення Декларації Шумана та постановили щорічно відзначати «День Європи».

       У 2021 році День Європи в Україні припадає на 15 травня. Для українців це особливий день. Відзначення Дня Європи в нашій державі – це підтвердження єдності України та Європи не тільки за географічною ознакою, а і за духом, історією, спільними цінностями, адже український народ є невід’ємною частиною європейської цивілізації.

        Цей день – чудовий привід вкотре засвідчити прагнення України жити в мирі та злагоді, будувати своє майбутнє в колі країн об’єднаної Європи. День Європи святкується в усіх великих та маленьких містах, селах, селищах. Різні святкові заходи проходять в закладах освіти, щоб показати учням, що вступ до Європейського Союзу – це дуже потрібний крок для нашої країни. З цієї нагоди було проведено:

  • віртуальні подорожі «Магія далеких країн»;
  • літературні  мандрівки «До  Європи на вікенд», «Цікаві факти про Європу»;
  • фотоконкурс  «Страви європейської кухні»;
  • музичний марафон «Музика нас єднає»;
  • онлайн презентація країн Європейського союзу (виготовлення прапору, пісня, танок, вірші);
  • засідання місцевої  ради старшокласників «Нова хвиля» за темою «Моя мала Батьківщина – Європейська країна».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь