A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

Робоча поїздка Максима Гузенка

Дата: 30.09.2021 15:21
Кількість переглядів: 1197

     28 вересня 2021 року народний депутат України Максим Гузенко (партія Слуга народу) з робочою поїздкою відвідав Вільшанську об’єднану територіальну громаду, де ознайомився з роботою установ та станом підготовки до осінньо-зимового періоду закладів освіти, культури, соціального захисту, охорони здоров’я, центру з надання адміністративних послуг тощо.

     Максим Васильович відмітив достатньо високий рівень зручності та комфорту створеного, як в дошкільному навчальному закладі, так і у закладі загальної середньої освіти.  Підсумовуючи інформацію директора школи Валентини Захарченко та завідуючої ДНЗ Тамари Святець, про те, що  найбільш позитивні зміни відбулися в останні три роки, тобто після створення Вільшанської об’єднаної територіальної громади, коли вдалося перекрити дахи приміщень, провести значні обсяги ремонтів, практично повністю замінити меблі, навчальне обладнання, спортивні тренажери, дитячі ігрові майданчики, методичні матеріали тощо, Максим Гузенко відзначив  сучасне матеріально-технічне забезпечення всіх етапів навчально-виховного процесу, якому на його думку можуть позаздрити навіть міські школи і вказав, що все це є яскравим прикладом  правильності курсу держави на децентралізацію влади і розширення повноважень  органів місцевого самоврядування. Максим Васильович наголосив, що він завжди готовий допомагати у розв’язанні проблем, які Вільшанській громаді, з її скромним бюджетом, вирішити самотужки важко. Цьому, в значній мірі, на думку народного депутата, сприяє наявність порозуміння між головою громади та   депутатським корпусом, налагоджена постійна комунікація з обласною та державною владою. Як приклад, вже в цьому році завдяки фінансуванню з урядової програми “Спроможна школа для кращих результатів” буде виконано утеплення, гідроізоляція цокольного поверху школи, а також повністю замінена система опалювання, що дасть змогу вирішити проблему наявності постійної вологи в підвальних приміщеннях та використовувати їх для навчального процесу.  Також з субвенції на соціально-економічний розвиток ми профінансували будівництво нового мультифункціонального спортивного майданчика з поліуретановим покриттям для занять пятьма  ігровими видами спорту – сказав народний депутат. Максим Васильович пообіцяв сприяти в 2022-2023 роках виділенню коштів для завершення ремонтних робіт в закладах освіти Вільшанської громади зробивши акцент на доцільності комплексного підходу до вирішення питання створення сучасного освітнього середовища, яке має включати окрім ремонтів і реконструкцій приміщень, ще і будівництво об’єктів спортивної інфраструктури, облаштування зон відпочинку, ігрових зон, благоустрій території тощо.

     Відвідувачі Центру з надання адміністративних послуг сільської ради, який відвідав народний депутат, поряд з іншими питаннями звернулися до нього з проханням допомогти у вирішенні проблеми наведення прозорості в квитанціях по розрахунках за спожитий природний газ  ПрАТ «Сумигаз». З їх слів, вже більше року дане підприємство виставляє до сплати обсяги газу, які не відповідають реальному споживанню, а звіритися не можливо. В результаті виникають неіснуючі заборгованості, які автоматично позбавляють громадян можливості отримати від держави субсидії. Максим Гузенко пояснив, що дана проблема відома і йому, і його колегам – народним депутатам, і чим більше в неї заглиблюються тим більше в ній відчувається політичне забарвлення, де певні політичні сили, користуючись обмеженими законом можливостями державних органів втручатися в діяльність приватних компаній,  намагаються дестабілізувати ситуацію в країні і викликати незадоволення громадян існуючою владою. Над розв’язанням цієї проблеми працюють і народні депутати і обласна державна адміністрація і на його думку найближчим часом проблему буде вирішено. 

     Під час зустрічі з працівниками Вільшанської амбулаторії загальної практики сімейної медицини Максим Гузенко повідомив, що вже до кінця поточного року амбулаторія, за його сприяння, отримає повний комплект сучасного обладнання для стоматологічного кабінету, а наступним етапом буде оновлення обладнання кабінету фізіотерапії та лабораторного обладнання,  що дасть змогу отримати нові «пакети медичних послуг» від НСЗУ, а відповідно збільшить надходження коштів для установи. В полі зору народного депутата залишається і сприяння в пошуку джерел фінансування робіт із внутрішнього та зовнішнього ремонту приміщення амбулаторії.

     У Вільшанському сільському будинку культури Максим Гузенко ознайомився з оновленою матеріально-технічною базою закладу та особливостями роботи закладів культури громади в рамках протиепідемічних обмежень.

     Доволі відвертою і насиченою була зустріч з представниками малого підприємництва громади, під час якої Максим Васильович розповів про механізми державної підтримки малого та середнього бізнесу, звернув увагу на пріоритетні напрямки господарської діяльності, які держава підтримуватиме в наступні роки та надав  рекомендації, як підприємцям скористатися існуючими державними програмами підтримки для залучення цього ресурсу на розвиток підприємницької діяльності.

За результатами робочої поїздки було напрацьовано цілий ряд проектів за багатьма напрямками подальшої співпраці.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь