A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

1 ЖОВТНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЛЮДЕЙ ПОХИЛОГО ВІКУ ТА ДЕНЬ ВЕТЕРАНА В УКРАЇНІ

Дата: 01.10.2021 09:52
Кількість переглядів: 1136

Другий місяць осені починається з особливої дати. 1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН. А в Україні це також і День ветерана.

У цей день світ говорить про проведені дії щодо захисту інтересів людей похилого віку, створення для них сприятливих умов життя, про невирішене у цій сфері. Ми мало замислюємося над тим, хто ж такі «особи похилого віку», чим маємо завдячувати їм.

Передусім, це люди, найбільше багатство яких є досвід, знання, вміння, мудрість. Але найголовніше, що це покоління тих, хто відбудовував країну в післявоєнні десятиріччя. Цього не маємо забувати. Вони достойно виховували дітей, а сьогодні передають свій досвід внукам та правнукам. Вони завжди вірили в кращі часи і вчили нас цьому ж.

І наша увага і турбота необхідна їм кожної хвилини не як відзначення святкової дати, а як повага до тих, хто своєю багаторічною працею заслуговують на глибоку пошану нащадків.

Приємно, що багато хто з них ведуть активний спосіб життя, беруть участь в патріотичному вихованні молоді, захоплюються мистецтвом і творчістю, є членами громадських організацій.

В Україні кожен 5 мешканець – це особа похилого віку, шоста їх частина - самотні люди. Половині із самотніх людей потрібна допомога в повсякденному житті, особливо сьогодні, коли для багатьох пенсіонерів основним джерелом існування є пенсія, розмір якої не забезпечує нормального життя. Багато літніх людей в Україні страждають від незадовільних житлових умов. Однією з найболючіших проблем, що безпосередньо торкаються всіх без винятку людей похилого віку, є недоступність якісного медичного обслуговування. Ціни на ліки стають практично недоступними для людей з низькими доходами, якими є переважна більшість пенсіонерів.

Сьогодні ми не нагадуємо про вік, а висловлюємо щирі слова вдячності своїм батькам, ветеранам війни, праці, пенсіонерам та старшим мешканцям за вклад в розвиток нашої громади, регіону і країни, за багаторічну добросовісну працю, доброту та мудрість.

Нехай завжди Вас оточують увагою і піклуванням близькі люди, нехай тішать своїми успіхами діти, внуки та правнуки і нехай ніщо не засмучує ваші будні. Міцного здоров`я Вам та довгих років життя!

Щиро, сільський голова
Вільшанської сільської ради                                                            Михайло МЕЛЬНІКОВ

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь