Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

Щеплення мобільними бригадами та міксування вакцин

Дата: 27.01.2022 11:11
Кількість переглядів: 255

    СТАТИСТИКА ВАКЦИНАЦІЇ СТАНОМ НА 25 СІЧНЯ

В Україні було здійснено понад 30 млн щепленьПринаймні одну дозу вакцини отримали більш ніж 15,2 млн людей, це близько 49,1% дорослого населення. Повністю вакциновано двома дозами близько 46,8% дорослого населення – майже 14,5 млн українців.

Бустерну дозу отримали майже 248 тис. українців, додаткову – 138 тис.

                     ХТО І ЯК МОЖЕ ВИКЛИКАТИ МОБІЛЬНУ БРИГАДУ З ВАКЦИНАЦІЇ ?

 

  • В Україні можна викликати мобільну бригаду з вакцинації від COVID-19 додому чи до іншої локації.

  • Мобільні бригади вакцинують громадян, які через стан здоров’я не можуть самостійно пересуватися, а також організовані колективи з понад 100 охочими вакцинуватися.

  • Мобільні бригади також працюють там, де доступ до стаціонарних пунктів щеплень є ускладненим або неможливим, а також серед громад, де рівень вакцинації літніх людей є дуже низьким.

  • Якщо ви чи ваша близька людина не можете самостійно пересуватися, ви можете залишити заявку на приїзд мобільної бригади додому за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 20 19 чи через вашого сімейного лікаря. Вашу заявку зареєструють та, коли складуть графік виїздів мобільних бригад, вам зателефонують та повідомлять дату та час її приїзду.

  • Організовані колективи з понад 100 осіб, охочих вакцинуватися, можуть так само залишити заявку на виїзд бригади з вакцинації за тел. 0 800 60 20 19.

  • Зібрати список охочих вакцинуватися та запросити до себе мобільну бригаду можуть також представники ОТГ чи населених пунктів, подавши заявку до обласних управлінь охорони здоров’я, які передадуть цю заявку регіональним координаторам з вакцинації.

МОЗ уже визначило близько 200 громад, де показники охоплення вакцинацією людей віком 60+ менші ніж 25%.

  • У ці громади приїжджатимуть мобільні бригади, щоб вакцинувати від COVID-19 місцевих мешканців, особливо старшого віку.

  • Мобільні бригади, які вакцинують групу людей, можуть використовувати для щеплення будь-яку наявну вакцину від COVID-19.

                                       Змішані схеми вакцинації проти COVID-19

                    Для першої та другої дози можна застосовувати наступні схеми:

mixed_1


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь