A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

Бустерна доза від COVID-19 доступна для жителів Вільшанської громади

Дата: 29.01.2022 13:21
Кількість переглядів: 704

Вакцинація – це крок до збереження життя та здоров’я, це можливість уникнути хвороби, або сприяти тому, щоб захворювання протікало в більш легкій формі.

      Станом на кінець січня 2022 року у Вільшанській громаді вже вакциновано близько 57,6% наявного дорослого населення. При цьому  на 100% вакциновані медичні працівники та  працівники закладів освіти, на 98% - працівники виконавчого апарату, на 96% працівники культури і інших комунальних закладів Вільшанської сільської ради. В той же час медичні дослідження свідчать про те, що ефективність вакцин із часом знижується і вони не можуть успішно протидіяти короновірусній хворобі, зокрема, і варіанту «Омікрон», особливо, якщо мова йде про людей старшого віку, які мають численні хронічні захворювання та послаблений імунітет. Натомість введення бустерної дози  наближає ефективність вакцин до 90%, тобто її вводять для посилення  ефективності вакцинації.

    У Вільшанській громаді активно проводиться вакцинація бустерною дозою (ревакцинальною) проти короновірусу.

    29 січня 2022 року секретар Вільшанської сільської ради Криштоп С.В. та начальник відділу праці та соціального захисту Вільшанської сільської ради Дремова Л.М провели робочу зустріч з  працівниками АЗПСМ села Вільшана   з питань активізації вакцинації бустерною дозою  від COVID-19 в громаді, приділивши особлива увага  громадянам вікової групи старших за 60 років. Окремо  були обговорені графіки щеплень  працівників виконавчого апарату сільської ради,освіти,культури та медицини виходячи з  дати вакцинації кожного другою дозою.

     Крім того секретар Вільшанської сільської ради  Криштоп С.В. та начальник відділу праці та соціального захисту Дремова Л.М. підтримали подружжя мешканців села Вільшана  Берченко К.М. і Берченко М.А.,  які  саме цього дня отримали бустерну дозу вакцини проти CОVID-19  і подякували їм за високу громадянську свідомість і відповідальність в питанні  збереження  життя і здоров’я,  як і свого особистого, так і своїх рідних та близьких. 

      На сьогодні у пунктах вакцинації, в АЗПСМ сіл Вільшана і Деркачівка є достатня кількість вакцин, як для щеплень так і для введення бустерної  дози, тож переконливо рекомендуємо жителям громади прийти в пункти вакцинації  і вакцинуватися. Будьте свідомими і відповідальними, збережіть своє життя і здоров’я.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь