A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

Розшук військовослужбовців зниклих безвісти

Дата: 27.01.2023 13:41
Кількість переглядів: 108

Детальний порядок розшуку передбачений у Законі України "Про правовий статус осіб, зниклих безвісти за особливих обставин" та Постановою Кабінету Міністрів України від 29.04.2022 року № 511 Деякі питання виконання Закону України "Про правовий статус осіб, зниклих безвісти за особливих обставин"

Заява про розшук військовослужбовця може подаватися родичем, представником військового формування, органом державної влади, органом місцевого самоврядування, громадським об’єднанням або будь-якою іншою особою, якій стало відомо про зникнення. У заяві необхідно вказати всю наявну інформацію, яка може сприяти розшуку.

На підставі звернення родичів, Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки надсилає письмовий запит на адресу командування військової частини, де проходив службу військовослужбовець на момент зникнення, щодо визначення його статусу за результатами проведеного службового розслідування у військовій частині.

Якщо отримати інформацію від Територіального центру комплектування та соціальної підтримки не вдається, то потрібно звернутись до правоохоронних органів.

Способи звернення:

на телефон 102 (цілодобово);

на телефон гарячої лінії 089 420 18 67 (цілодобово);

направлення інформації поштою;

безпосередньо звернувшись до територіального підрозділу Національної поліції України.

Подається така заява до територіального органу Національної поліції України. Національна поліція України, зі свого боку, зобов’язана інформувати Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, протягом трьох днів з моменту отримання такої інформації або заяви. Усі отримані дані вносяться до Реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, протягом 24 годин з моменту подання заяви.

Розшук відбувається із застосуванням усіх можливих законних методів та триває до встановлення місця перебування зниклої особи, місця поховання чи знаходження її останків. Рішення суду про визнання особи безвісно відсутньою не є підставою для припинення її розшуку.

Якщо ж під час розшуку було встановлено факт перебування в полоні військовослужбовця, держава здійснює всі можливі дії для обміну та повернення його додому.

Також, можна звернутися до Національного інформаційного бюро за коротким номером 1648, міським номером (044) 287-81-65 чи заповнити відповідну форму для запитів на сайті nib.gov.ua.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь