Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

Україна на порядку денному. Столтенберг розповів про плани на саміт НАТО у Вільнюсі

Дата: 01.05.2023 10:27
Кількість переглядів: 87

Країни НАТО на літньому саміті у Вільнюсі обговорять Україну. Зокрема, однією з головних тем буде розробка багаторічної програми для України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву генсека НАТО Єнса Столтенберга на брифінгу з прем'єр-міністром Люксембургу.

За його словами, на майбутньому саміті НАТО планує активізувати для України багаторічну програму підтримки. Вона допоможе українській армії перейти з радянського до "натовського" типу озброєння.

"Ми чітко дали зрозуміти, що будемо продовжувати підтримувати, ми будемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно. Я також очікую, що на Вільнюському саміті члени альянсу погодять багаторічну програму. Ми працюватимемо над тим, як допомогти Україні перейти від радянських стандартів, доктрин обладнання до стандартів і доктрин НАТО, а також забезпечити повну взаємосумісність з НАТО", - заявив Столтенберг.

Також, за словами генсека, члени НАТО на саміті обговорять посилення оборони країн-учасників альянсу. Зокрема, мова йде про збільшення бюджетів на оборону.

"Тому що в більш небезпечному світі ми повинні інвестувати більше і краще в нашу оборону", - наголосив він.

Варто зазначити, саміт країн НАТО пройде у Вільнюсі (столиці Литви) 11-12 липня.

Нагадаємо, раніше генсек альянсу заявив, що запросив президента України Володимир Зеленського у Вільнюс на саміту НАТО. За його словами, глава держави погодився.

Також глава МЗС України Дмитро Кулеба наголосив, що літній саміт НАТО - це можливість підтвердити підтримку України та надати "графік вступу".

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь