Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

Міжнародний день корінних народів світу

Дата: 08.08.2023 13:39
Кількість переглядів: 67

9 серпня ми відзначаємо Міжнародний день корінних народів. Він був затверджений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН в 1994 році та є нагодою, аби віддати шану стійкості та завзяттю корінних народів, як носіям безцінних автентичних знань, культурної спадщини, мови й літератури, які збагачують та примножують надбання світової культури.За оцінками ООН, корінні народи нині складають близько 370 мільйонів осіб та проживають в більш ніж 70 країнах. У світі існує не менше 5000 різних груп корінних народів, що представляють різні культури існуючого різноманіття нашої планети. Вони є носіями більш ніж 4000 різних мов з 6700 відомих на сьогодні. Більшість цих мов наразі перебувають під загрозою зникнення. 

Закон визначає, що корінними народами України, які сформувались на території Кримського півострова, є кримські татари, караїми та кримчаки.

Міжнародний день корінних народів світу – це ще одна можливість для того щоб віддати належне всім оригінальним культурам й всім корінним народам, які є невід’ємною частиною великої української родини та подякувати їх представникам за вагомий внесок в розбудову української держави та розвиток її громадянського суспільства.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь