A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

Всесвітній день ментального здоров'я

Дата: 10.10.2023 10:16
Кількість переглядів: 93

День психічного здоров’я або ментального здоров’я у світі та в Україні відзначається щороку 10 жовтня. Свято покликане звернути увагу на проблеми, пов’язані з психічним станом людини та підтримки людей з подібними захворюваннями.

За ініціативи першої леді Олени Зеленської в Україні реалізується Національна програма з охорони психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, в якій вагомого значення набуває забезпечення якісного освітнього процесу та створення психологічно комфортного освітнього простору.

    В цей нелегкий для нашої країни час, коли новини розривають серце, коли не можеш себе внутрішньо зібрати, бо боляче за нашу землю та наших захисників, саме тоді на допомогу приходять книги. Навіть психологи кажуть, що книжки знижують стрес, продовжують життя, надихають та відкривають нові горизонти. А під час війни, за словами психологів, читання — це ще й гарний спосіб відволіктися та повернути собі хоча б крихту довоєнної рутини.

З метою підвищення рівня обізнаності щодо проблем психічного здоров'я та мобілізації зусиль на підтримку кращого психічного здоров'я у бібліотечних  закладах Вільшанської сільської ради  пройшла низка заходів до Всесвітнього дня ментального здоров'я під гаслом "Ментальне здоров'я  плекаємо стійкість"  ( інформаційна бесіда "Що таке ментальне здоров'я", оформлена книжкова полиця ,,Психічне здоров'я", книжкові виставки, бесіда за круглим столом з відеорекомендаціям спеціаліста)

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь