A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

Грант до $150 000 для підтримки малих та середніх переробних підприємств від USAID

Дата: 24.10.2023 11:43
Кількість переглядів: 64

Програма USAID «Конкурентоспроможна економік України» (КЕУ) надає гранти українським переробним МСП - підприємствам приватної форми власності для підтримки інноваційної трансформації та розвитку. Зокрема, гранти підтримуватимуть МСП у діяльності, яка сприяє виробництву інноваційних продуктів, модернізації виробництва, скороченню ручної людської праці у поєднанні зі створенням більш висококваліфікованих робочих місць, підвищенню енергоефективності та ефективності використання інших ресурсів (наприклад, води) та поводження з відходами (наприклад, зменшення відходів, їх переробка), підвищенню відповідності стандартам охорони навколишнього середовища, ощадливому виробництву, та у подібних видах діяльності, які сприяють побудові технологічної, сучасної, цифрової переробної  промисловості, імпортозаміщенню на українському ринку та/або експорту української продукції для заповнення ніш, які раніше займала російська та білоруська продукція, локалізація виробництва товарів потрібних для відбудови.

ДЛЯ КОГО

Для підприємств переробної промисловості (Секція С КВЕД - 2010), крім підприємств, що працюють в сфері виробництва алкогольних напоїв, тютюнових виробів, коксу та продуктів переробки нафти, хімічних речовин і хімічної продукції, фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів, поліграфічної діяльності, ремонту і монтажу машин і устаткування, в медичній сфері, а також підприємств, що виробляють будь-яку продукцію, яка може розглядатися як зброя, боєприпаси чи продукція подвійного призначення.

ВИМОГИ ДО УЧАСТІ

  1. Заявники повинні бути зареєстрованими українськими підприємствами приватної форми власності (юридичними особами), що офіційно засновані та визнаються відповідними державними органами України і мають добру репутацію серед них, а також дотримуються усіх відповідних норм цивільного права та Податкового кодексу. 
  2. Кількість працівників заявника повинна бути меншою 250 осіб, а річний оборот має бути меншим 50 мільйонів євро, та/або річний баланс меншим 43 мільйони євро.  
  3. Державні установи, включно з організаціями з участю державного капіталу та квазідержавними організаціями, визначеними в ADS 302.3.3, не можуть подаватись на гранти згідно з цим ЗПЗ.  
  4. Заявниками повинні бути особи, які станом на дату подання заяви фактично не перебувають та не провадять свою господарську діяльність на тимчасово окупованій території України (Автономна Республіка Крим та м. Севастополь) або на територіях, які включені до переліку територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), затвердженого Мінреінтеграції; які не провадять господарську діяльність на території Російської Федерації та Республіки Білорусь; 
  5. У рамках цього ЗПЗ заявники можуть подати не більше, ніж одну заявку від однієї юридичної особи.  
  6. Для отримання будь-якого гранту в рамках цього запиту, сума якого складає 25,000 доларів США або більше, окрім гранту в натуральній формі, грантоотримувачі повинні будуть надати номер Унікального ідентифікатора суб’єкта (UEI) на момент присудження гранту. Якщо заявник уже має номер UEI, його слід включити до заявки. В іншому випадку заявники повинні будуть отримати номер UEI до того, як їм буде надано грант. Програма КЕУ допоможе заявникам, які успішно пройшли відбір, у цьому процесі. Якщо заявник зареєстрований на сайті SAM.gov, то він уже має номер UEI, і цей номер можна переглянути на сайті SAM.gov. Якщо заявник ще не зареєстрований на SAM.gov, скористайтесь Коротким посібником про те, як отримати Унікальний ідентифікатор суб’єкта, щоби отримати номер UEI для вашої організації.  
  7. Програма USAID КЕУ працюватиме з успішним грантоотримувачем над розробкою плану маркування та брендування, який буде додано до грантової угоди.   
  8. Програма USAID КЕУ заохочує подавати заявки ті організації, які ще ніколи не отримували підтримки від USAID і відповідають наведеним вище критеріям.  

СУМА

Програма USAID КЕУ очікує надати орієнтовно 2 500 000 доларів США шляхом присудження орієнтовно до 25 грантів, сума яких орієнтовно становитиме від 75 000 доларів США до 150  000 доларів США, залежно від обсягу діяльності та остаточних домовленостей із Програмою USAID КЕУ. Очікується, що кожен грант в рамках цього запиту триватиме до десяти місяців. Тип гранту буде визначено під час переговорного процесу, залежно від передбаченої діяльності, а також можливостей і досвіду грантоотримувача.  

 Гранти можуть узгоджуватись та деномінуватись в українських гривнях або в доларах США. Усі гранти будуть фінансуватися та виплачуватися в українських гривнях.  

Програма КЕУ надаватиме пріоритет проєктам, у яких ресурси USAID поєднуються із внесками грантоотримувачів, де внесок складає від 30 до 50% від загального бюджету. Внесок грантоотримувача – це витрати на діяльність, що фінансуються за рахунок грошових внесків або внесків у натуральній формі окремо від фінансування КЕУ та надаються або грантоотримувачем, або іншими донорами, наприклад, міжнародними громадськими організаціями, іноземними урядами, місцевими та міжнародними установами, приватними організаціями чи окремими особами. Це спрямовано на заохочення грантоотримувача до успішного завершення діяльності. Цей внесок буде включено до бюджету й грантової угоди та він підлягатиме технічній звітності.  

ПРИЗНАЧЕННЯ 

Діяльність, яка може бути підтримана в рамках цього  ЗПЗ включає, але не обмежується, наступним:  

  • Впровадження інноваційних рішень, інструментів та бізнес-моделей для підвищення ефективності та продуктивності бізнесу (виробництва та/або продажів);  
  • Придбання обладнання, апаратного забезпечення для вдосконалення процесів/продуктів/технологій;  
  • Діяльність, пов’язана із запуском виробництва технологічно нового або вдосконаленого продукту, наприклад, закупівля послуг з автоматизації процесів, з розробки технічних специфікацій, технічних проектів;  
  • Діяльність, необхідна для сертифікації продукції на відповідність національним або міжнародним стандартам  якості та безпечності,  або галузевим аудитам/сертифікаціям, необхідним для підвищення конкурентоспроможності та зростання;  
  • Діяльність, пов'язана з масштабуванням випуску продукції,  а також маркетинговим просуванням  існуючого продукту на національному та закордонних ринках. Така діяльність не може включати допомогу в організації участі в торгових виставках, торгових місіях та подібних активностей;  
  • Застосування передових виробничих і бізнес-рішень у виробництві продукції   (що може включати 3D-друк і адитивне виробництво, встановлення робототехніки та запровадження автоматизації процесів, застосування штучного інтелекту (ШІ) та передових технологій обробки даних тощо).  

Додатково, ця Програма направлена на підтримку діяльності сталих підприємств, які вже мають лінійку продуктів, що виробляються, тобто тих, що не є стартапами, які тільки розпочинають свою діяльність. Також в рамках цього конкурсу не може бути підтримана розробка прототипів інноваційного обладнання.  

ДЕДЛАЙН ПОДАЧІ ЗАЯВОК 

Процес подання заявок складатиметься із двох етапів. На першому етапі заявки можуть бути подані до одного з трьох дедлайнів:

1 дедлайн – до 15 серпня 2023 року включно.

2 дедлайн – до 15 жовтня 2023 року включно.

3 дедлайн – до 15 грудня 2023 року включно.

Лише найбільш перспективні концепції будуть відібрані до 2 етапу.  

КРИТЕРІЇ ОЦІНЮВАННЯ

Категорії критеріїв оцінки

Оцінка (бали)  

A. Життєздатність, актуальність та сталість технічного підходу, що призведе до впровадження інновацій  

20

B. Масштаб діяльності з переробки (наприклад, потенціал імпортозаміщення, задоволення внутрішнього попиту, вироблення дефіцитних товарів, експортний потенціал тощо)  

20

C. Обґрунтованість витрат/бюджету та ефективність щодо досягнення цілей гранту  

20

D. Створення висококваліфікованих робочих місць  

20

E. Управлінський потенціал і минулі показники  

10

F. Стійкість бізнесу одержувача гранту (наприклад, стійкі бізнес-процеси, фінансова стійкість, потенціал виходу на нові ринки тощо) 

10

Загальна оцінка (зі 100 балів) 
 

100

НЕОБХІДНІ ДОКУМЕНТИ

  1. Заповнена онлайн-форма грантової заявки. 
  2. Свідоцтво про державну реєстрацію або витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб та громадських формувань.

Усі заявки – на 1 та 2 етапі – повинні надсилатись через платформу для подання заявок Submittable за таким посиланням: https://chemonics.submittable.com/submit. Будь ласка, заповніть онлайн-форму для подання заявки та дотримуйтесь інструкцій щодо заповнення та завантаження необхідних документів. Концепція (1 етап) повинна подаватись лише українською мовою відповідно до формату та вимог, зазначених у Додатку А. Для тих заявників, які переходять до 2 етапу, необхідні форми, документація та інструкції будуть розміщені на платформі для подання заявок Submittable.  

Детальна інформація та супровідні додатки доступні тут: https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1KoAeE-wMKxDbFGZPHoKjeSU55O6viilQ

Будь ласка, надсилайте всі запитання, пов’язані із цим запитом, на Grants@cepukraine.org. Програма USAID КЕУ надасть відповідь на Вашу електронну пошту протягом п’яти робочих днів.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь