A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

Сімнадцяте Щомісячне опитування підприємств «Український бізнес під час війни» (вересень 2023)

Дата: 14.11.2023 15:13
Кількість переглядів: 35

Інститут економічних досліджень та політичних консультацій (ІЕД) випустив 17те Щомісячне опитування підприємств «Український бізнес під час війни» за вересень 2023 року.

Метою проєкту є швидкий збір інформації про поточний стан економіки на рівні підприємства.

Польовий етап опитування тривав із 18 до 29 вересня 2023 року.

Усього в сімнадцятій хвилі було опитано 534 підприємства. Підприємства розташовані у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Закарпатській, Запорізькій, Житомирській, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Львівській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій, Чернігівській областях та в місті Києві.

Нове щомісячне опитування підприємств проводиться ІЕД із травня 2022 року в рамках напрямку «Економічна аналітика під час війни», що є частиною проєкту «Громадська ініціатива «За прозору та чесну митницю», яка фінансується Європейським Союзом та співфінансується МБФ «Відродження» та Atlas Network.

 

Ключові результати 17го щомісячного опитування підприємств:

  •       Ділові очікування в короткостроковій перспективі залишаються високими, хоча темпи відновлення виробництва дещо сповільнилися, про що свідчить ряд показників.
  •       Ризики, пов’язані з війною, стають вагомим фактором ділового середовища: уперше за час проведення опитування небезпека, пов’язана з війною, посіла 2-ге місце в рейтингу перешкод. Бізнес покладається на себе та потребує більш дружньої регуляторної політики.
  •       Невизначеність у довгостроковій перспективі висока та без суттєвих зміЩомісячне опитування керівників підприємств «Український бізнес в умовах  війни»: результати березня 2023 р. - Національна платформа малого та  середнього бізнесун, водночас невизначеність у короткостроковій та піврічній перспективі зменшується.
  •       Піврічні очікування щодо фінансово-економічної ситуації та загальноекономічного середовища залишаються високими та позитивними.
  •       Виробничі показники порівняно з попереднім місяцем дещо покращились, тоді як очікування в тримісячній перспективі дещо знизились.
  •       Бізнес усе ще відчуває труднощі в пошуку кваліфікованих працівників, а труднощі в пошуку некваліфікованих працівників поступово зменшуються.

https://rada.info/upload/users_files/04388478/af991f399c7c97c458956067398c791d.rar

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь