Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

Президент Зеленський в Давосі.

Дата: 16.01.2024 22:31
Кількість переглядів: 71

Зеленський вже у Давосі. Українська делегація проводить зустріч із Столтенбергом

 


Президент Володимир Зеленський прибув на Всесвітній економічний форум у Давосі. Там відбувається зустріч української делегації з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на ReutersThe Guardian та Офіс президента України.

Що обговорили Зеленський і Столтенберг

Як проінформували в ОП, Зеленський на полях ВЕФ розпочав із зустрічі з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Глава держави висловив подяку за стійку підтримку з боку Альянсу в захисті від російського вторгнення.

Фото без опису

 

Також Зеленський і Столтенберг обговорили ситуацію на полі бою. Президент поінформував про масовані російські обстріли українських міст і громад, які відбулися останнім часом. Глава держави наголосив на важливості подальшого посилення української системи протиповітряної оборони.

Сторони також обговорили інші оборонні потреби України.

Було відзначено важливість підписання двосторонньої угоди про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Великою Британією в межах спільної декларації G7, ухваленої на попередньому саміті НАТО у Вільнюсі.

Президент розповів про продовження роботи над аналогічними документами з іншими партнерами й наголосив на важливості невідкладного підписання таких угод, які діятимуть до вступу України в НАТО.

Президент України і генсек НАТО обговорили підготовку до наступного саміту Альянсу у Вашингтоні. Глава держави наголосив, що Україна очікує ухвалення рішень, які наблизять її членство в НАТО.

Зеленський на форумі в Давосі

Зазначимо, про зустріч Зеленського та Столтенберга написали й західні ЗМІ.

Reuters писало, що президент України разом із делегацією зустрічаються з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом і ведуть діалог про те, яка негайна допомога потрібна для України. Також було порушено питання відбудови нашої країни.

За інформацією The Guardian, президент України прибув на закриту зустріч в рамках ВЕФ.

Пізніше видання додало, що Зеленський зустрівся з керівниками компаній на сесії під назвою "CEOs for Ukraine" на Всесвітньому економічному форумі. Згодом же відбудеться його виступ.

Всесвітній економічний форум у Давосі

Нагадаємо, що від вчора, 15 січня стартував Всесвітній економічний форум (ВЕФ) у Давосі, який триватиме до п'ятниці, 19 січня. На захід зібралися політики з-понад 100 країн, бізнесмени та громадські діячі.

Зауважимо, що перед офіційним відкриттям форуму, 14 січня пройшла зустрічі радників з нацбезпеки щодо української "формули миру". Участь у ній взяла 81 країна та міжнародна організація.

Сьогодні ж на ВЕФ виступить президент України Володимир Зеленський зі спеціальним зверненням.

Детальніше про програму Давосу 2024, його учасників та теми - читайте в матеріалі РБК-Україна за посиланням.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь