Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

Інформація про підсумки роботи виконкому Вільшанської сільської ради із зверненнями громадян за І квартал 2024 року

Дата: 02.05.2024 13:41
Кількість переглядів: 43

Відповідно до Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про звернення громадян» та Указу Президента України від  07 лютого 2008 року №109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування» сільською радою вживалися заходи для підвищення ефективності роботи із забезпечення всебічного розгляду звернень громадян та порушених у них проблем, оперативного їх вирішення, задоволення законних прав та інтересів громадян.

Робота із зверненнями громадян у сільській раді спрямована на забезпечення права кожного громадянина звертатися із зауваженнями, пропозиціями, заявою або клопотанням щодо реалізації своїх прав і законних інтересів, скаргою про їх порушення відповідно до вимог Закону України «Про звернення громадян».

На офіційному веб-сайті сільської ради в розділі  «Звернення громадян»  розміщені узагальнені  дані щодо звернень громадян, які надійшли до сільської ради,  зразок електронного звернення та вимогами до нього, нормативно-правова база, а також створена веб-сторінка «Електронні петиції». 

Один раз в півріччя на засіданнях виконавчого комітету заслуховується інформація про стан роботи зі зверненнями громадян та приймаються відповідні рішення. 23.02.2024 року  на засіданні виконавчого комітету було розглянуте питання «Про  підсумки роботи виконавчого комітету Вільшанської сільської  ради із зверненнями  громадян у 2023 році» та  прийняте відповідне рішення.  

В адміністративному приміщенні сільської ради розміщено стенд із роздрукованим текстом Закону України «Про звернення громадян» (із змінами), а також на окремому інформаційному стенді розміщено графіки прийому громадян, як посадовими особами сільської ради,  так і посадових осіб вищого рівня різних форм підпорядкування. Такі графіки прийомів є в адміністративних приміщеннях старостинських округів. Дана інформація на стендах постійно поновлюється.

За І квартал  2024 рік сільською радою розглянуто  14  звернень  громадян.

Із зазначеної кількості звернень за формою надходження:

11 - поштою;

3 - від громадян на особистому прийомі.

До сільської ради за І квартал 2024 року надійшли на розгляд звернення громадян з наступних питань: соціального захисту  14.

Аналіз заяв, пропозицій та скарг, свідчить, що громадяни порушують різні питання, але домінуючими є проблеми соціального захисту населення, а саме: одержання матеріальної допомоги на лікування, отримання гуманітарної допомоги, питання призначення та виплати субсидії, отримання соціальних виплат. 

Особлива увага приділяється організації особистого прийому громадян. Так, рішенням виконкому від 18.01.2024 року №3/1 затверджені графіки проведення особистого прийому громадян керівництвом сільської ради  та порядок проведення особистого прийому громадян в адміністративному приміщенні сільської ради, графіки особистого прийому старост, графіки особистого прийому  керівників структурних підрозділів та графік виїзних прийомів громадян  головою  виконавчого комітету в населених пунктах старостинських округів сільської ради. 

Систематично, на  апаратних нарадах при голові сільської ради, аналізуються  і узагальнюються  звернення від найменш соціально захищених верств населення.   

Скарг від населення на роботу посадових осіб виконкому сільської ради    за звітний період не надходило.

 

 

Секретар виконавчого комітету                                              Світлана КРИШТОП

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь