Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

ПОВІДОМЛЕННЯ про оприлюднення проєкту документа державного планування та звіту про стратегічну екологічну оцінку

Дата: 07.10.2024 09:42
Кількість переглядів: 39

1. Повна назва документа державного планування, що пропонується, та стислий виклад його змісту.

Документ державного планування «Місцевий план управління відходами Вільшанської сільської територіальної громади Роменського району Сумської області до 2034 року».

Місцевий план управління відходами Вільшанської сільської територіальної громади Роменського району Сумської області до 2034 року (далі - МПУВ) розроблений на виконання Закону України «Про управління відходами» та Порядку розроблення, погодження та затвердження місцевих планів управління відходами, затвердженого Постановою Кабінетом Міністрів України від 05 вересня 2023 р. №947, з урахуванням Методичних рекомендацій з розроблення місцевих планів управління відходам, затверджених наказом Міндовкілля від 15.03.2024 № 288.

МПУВ узгоджується з Регіональним планом управління відходами в Сумській області до 2030 року, затвердженим розпорядженням Сумської обласної державної адміністрації Сумської обласної військової адміністрації від 16.11.2022 №419-ОД (далі - РПУВ).

Метою МПУВ є забезпечення сталого управління відходами на території Вільшанської сільської територіальної громади Роменського району Сумської області з урахуванням положень концепції сталого розвитку та дотриманням ієрархії управління відходами.

МПУВ спрямований на досягнення національних та регіональних цілей управління відходами на території Вільшанської сільської територіальної громади Роменського району Сумської області, а також вирішення наявних та попередження виникнення нових проблем громади, що мають відношення до сфери управління відходами.

 

2. Орган, що прийматиме рішення про затвердження документа державного планування.

Вільшанська сільська рада Роменського району Сумської області

Поштова адреса: 42127, Сумська обл. Роменський р-н, с. Вільшана, вул. Київський шлях, 1,а, тел. +38 (05455) 5-63-79.

Електронна пошта: vilshrada@ukr.net.

Офіційний сайт Вільшанської сільської територіальної громади Роменського району Сумської області (https://vilshanska-gromada.gov.ua).

3. Дата початку та строки здійснення процедури громадського обговорення.

Громадське обговорення в процесі стратегічної екологічної оцінки проєкту документа державного планування починається з 07 жовтня 2024 року і триватиме по 07 листопада 2024 року.

Проєкт ДДП та звіт про стратегічну екологічну оцінку оприлюднений на офіційному веб-сайті Вільшанської сільської територіальної громади Роменського району Сумської області (https://vilshanska-gromada.gov.ua) – від 07 жовтня 2024 року.

4. Способи участі громадськості (надання письмових зауважень і пропозицій, громадські слухання тощо) в процесі громадського обговорення.

Громадськість у межах строку громадського обговорення має право подати замовнику в письмовій формі (у тому числі в електронному вигляді) зауваження і пропозиції до проєкту документа державного планування та звіту про стратегічну екологічну оцінку.

Громадське обговорення в процесі стратегічної екологічної оцінки проєкту документа державного планування починається з 07 жовтня 2024 року і триватиме по 07 листопада 2024 року

Зауваження і пропозиції до проєкту документа державного планування та звіту про стратегічну екологічну оцінку подаються до Вільшанської сільської територіальної громади Роменського району Сумської області за адресою: Сумська обл. Роменський р-н, с. Вільшана, вул. Київський шлях, 1 а, тел. +38 (05455) 5-63-79. Контактна особа Олександр Кущенко - начальник відділу земельних відносин, архітектури, житлово-комунального господарства, надзвичайних ситуацій та комунальної власності , тел. 050-304-35-47.

 

5. Дата проведення запланованих громадських слухань (у разі проведення).

Слухання не передбачені

6. Час проведення запланованих громадських слухань (у разі проведення).

В рамках стратегічної екологічної оцінки проєкту документу державного планування «Місцевий план управління відходами Вільшанської сільської територіальної громади Роменського району Сумської області до 2034 року» громадські слухання не передбачені.

7. Місце проведення запланованих громадських слухань (у разі проведення).

В рамках стратегічної екологічної оцінки проекту документу державного планування «Місцевий план управління відходами Вільшанської сільської територіальної громади Роменського району Сумської області до 2034 року» громадські слухання не передбачені.

8. Орган, від якого можна отримати інформацію та адресу, за якою можна ознайомитися з проектом документа державного планування, звітом про стратегічну екологічну оцінку та екологічною інформацією, у тому числі пов’язаною зі здоров’ям населення, що стосується документа державного планування:

Вільшанська сільська рада Роменського району Сумської області за адресою: Сумська обл. Роменський р-н, с. Вільшана, вул. Київський шлях, 1,а, тел. +38 (05455) 5-63-79, e-mail: vilshrada@ukr.net. Контактна особа: Олександр Кущенко - начальник відділу земельних відносин, архітектури, житлово-комунального господарства, надзвичайних ситуацій та комунальної власності , тел. 050-304-35-47.

 

9. Орган, до якого подаються зауваження і пропозиції, його поштову та електронну адреси та строки подання зауважень та пропозицій.

Громадськість у межах строку громадського обговорення має право подати замовнику в письмовій формі (у тому числі в електронному вигляді) зауваження і пропозиції до проєкту документа державного планування та звіту про стратегічну екологічну оцінку.

Громадське обговорення в процесі стратегічної екологічної оцінки проєкту документа державного планування починається  07 жовтня 2024 року і триватиме по 07 листопада 2024 року

Зауваження і пропозиції до проєкту документа державного планування та звіту про стратегічну екологічну оцінку подаються до Вільшанської сільської територіальної громади Роменського району Сумської області за адресою: Сумська обл. Роменський р-н, с. Вільшана, вул. Київський шлях, 1,а, тел. +38 (05455) 5-63-79, e-mail: vilshrada@ukr.net. Контактна особа: Олександр Кущенко - начальник відділу земельних відносин, архітектури, житлово-комунального господарства, надзвичайних ситуацій та комунальної власності , тел. 050-304-35-47.

 

10. Місцезнаходження наявної екологічної інформації, у тому числі пов’язаної зі здоров’ям населення, що стосується документа державного планування:

Офіційні веб-сайти Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України (https://mepr.gov.ua), Департаменту захисту довкілля та природних ресурсів Сумської ОДА (http://www.pek.sm.gov.ua).

11. Необхідність проведення транскордонних консультацій щодо проекту документа державного планування.

Необхідність проведення транскордонних консультацій щодо проєкту документа державного планування - відсутня.

Інформаційні повідомлення

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь