Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

ЩОДО СПЛАТИ ЗЕМЕЛЬНОГО ПОДАТКУ ТА ПОДАТКУ НА НЕРУХОМЕ МАЙНО, ВІДМІННЕ ВІД ЗЕМЕЛЬНОЇ ДІЛЯНКИ .

Дата: 18.10.2024 09:34
Кількість переглядів: 26

           Вільшанська сільська рада повідомляє громадянам – власникам нерухомого майна, власникам земельних ділянок, а також постійним землекористувачам про необхідність сплати податкових зобов'язань з податку на нерухоме майно та земельного податку з  фізичних осіб.

Відповідно до ст.266 та ст.287 Податкового кодексу України розпочалася сплата земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінного від земельної ділянки.

         Земельний податок є обов'язковим платежем, що справляється з власників земельних ділянок, а також постійних землекористувачів, окрім пільгових категорій населення визначених рішенням ради та п. 281.1. ПКУ.

         Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки є обов'язковим платежем, що справляється з власників об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості.

         За несплату земельного податку, податку на нерухоме майно відмінного від земельної ділянки громадяни несуть відповідальність перед Законом, а також  наносять збитки місцевому бюджету.

         Пам’ятайте, що від вашого розуміння та дотримання вимог чинного законодавства залежать соціальні виплати, благоустрій громади, утримання закладів освіти, культури  та здійснення інших запланованих видатків бюджету. Наявність податкового боргу призводить до невиконання  місцевого бюджету, що унеможливлює фінансування програм соціального розвитку. 

       Отримати квитанцію для сплати земельного податку мешканцям Вільшанської сільської ради можна у відділенні УКРПОШТИ  села Вільшана.

       Землекористувачів, власників земельних ділянок населених пунктів Вільшанської ТГ за вказаними квитанціями просимо звертатися до старостів та діловодів населених пунктів за місцем знаходження земельних ділянок.

     Земельний податок сплачується за Вашим індивідуальним ідентифікаційним номером, а не за адресами, що вказані у податковому повідомленні (адже адреси вказані у податковому повідомленні не завжди збігаються з адресами фактичного проживання).

          Шановні громадяни, для уникнення відповідальності у вигляді штрафу щодо невиконання покладених обов’язків згідно чинного законодавства України необхідно провести оплату.

                     Сподіваємося на розуміння та своєчасну сплату.

                                Зберігайте квитанції про оплату!

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь