A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

Новини

Дата: від до Скинути

«ВИХОВНА» РОБОТА ДЛЯ НЕДОБРОСОВІСНИХ БАТЬКІВ

«ВИХОВНА» РОБОТА ДЛЯ НЕДОБРОСОВІСНИХ БАТЬКІВ

Інформаційна кампанія #ЧужихДітейНеБуває – помічник для тих, хто піклується про власних дітей, та страшних сон для недобросовісних батьків. Фахівці юстиції Сумщини не припиняють «перевиховувати» горе-батьків, які не поспішають перейматися долею своїх дітей і, можливо, думають, що без жодних наслідків можуть залишатись осторонь. З боржниками, стягувачами, в трудових колективах і зі звичайними перехожими спеціалісти юстиції постійно проводять роз’яснювальну роботу щодо обов’язку утримувати своїх дітей. Днями Міністр юстиції України презентував другий пакет законодавчих змін, які посилюють відповідальність неплатників аліментів.  Більше інформації про нові зміни міститься за посиланням: https://minjust.gov.ua/…/pavlo-petrenko-prezentuvav-drugiy-….

11:36 20.04.2018

НА КОНОТОПЩИНІ ПРАЦЮВАЛА МОБІЛЬНА ГРУПА

НА КОНОТОПЩИНІ ПРАЦЮВАЛА МОБІЛЬНА ГРУПА

Напередодні, мобільна група у складі спеціалістів юстиції Сумщини та центру з надання безоплатної правової допомоги надавала юридичні консультації жителям Землянської та Гружчанської сільських рад, що на Конотопщині. Особливий інтерес викликали питання діяльності державної виконавчої служби, зокрема щодо сплати аліментів та виплат «дітям війни». Проте, початок весняно-польових робіт сприяв хвилі земельних питань з активним обговоренням.  Виїзди спеціалістів безпосередньо в міста чи села по всій області вже стали доброю традицією, яку жителі Сумщини активно підтримують. Юстиція – відкрита для людей!

13:02 18.04.2018

ВАГОМІ РЕЗУЛЬТАТИ – ОРІЄНТИР ДЛЯ ПОДАЛЬШОЇ РОБОТИ

ВАГОМІ РЕЗУЛЬТАТИ – ОРІЄНТИР ДЛЯ ПОДАЛЬШОЇ РОБОТИ

Активно працюючи над виконанням закону #ЧужихДітейНеБуває, юстиція Сумщини має значні результати. Нині на користь дітей стягнуто майже 6 мільйонів гривень. За час дії нововведень виконавцями області обмежено у праві виїзду за кордон більше 2000 злісних неплатників аліментів. Стільки ж винесено постанов про обмеження у праві керування транспортними засобами, полювання та користування зброєю. До суду направлено майже 500 протоколів про притягнення боржників до адміністративної відповідальності. З цих вагомих цифр і розпочали засідання Регіонального штабу з координації, моніторингу та контролю за станом виконання органами державної виконавчої служби рішень про стягнення аліментів на Сумщині. «Ми маємо результати, які вражають своїм фактичним наповненням, – сказав заступник керівника обласної юстиції з питань виконавчої служби Едуард Молодцов, звертаючись до своїх колег у містах і районах Сумщини. – Але це не привід заспокоюватися, адже ми чітко розуміємо: за кожним виконавчим провадженням – дитинство наших юних жителів області». Нині темпи роботи виконавчої служби не зменшуються, адже до питань «аліментних» додалися ще й справи по стягненню боргів по заробітній платі. «І в цій роботі, – наголосила очільник юстиції Сумщини Ірина Свистун, – потрібна така ж активність, налагодження контактів з підприємствами-боржниками, детальний, до дрібниць, моніторинг ситуації. Тоді ми зможемо допомогти людям виплатити зароблене». 

13:01 18.04.2018

АДРЕСНА ПРАВОВА ДОПОМОГА НА ЯМПІЛЬЩИНІ

АДРЕСНА ПРАВОВА ДОПОМОГА НА ЯМПІЛЬЩИНІ

Спілкування з кваліфікованим юристом – дієва допомога та хороший шанс виправити складну життєву ситуацію. Якщо особа з об’єктивних причин не може звернутись за порадою до спеціаліста-правника, це зовсім не означає, що консультування не відбудеться. Напередодні, фахівці юстиції Сумщини, продовжуючи реалізувати правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!», надавали адресну правову допомогу пацієнтам Ямпільської центральної районної лікарні. Говорили про порядок оформлення спадщини, права власності на будинок і землю, виплати «дітям війни» та отримання повторних документів через органи державної реєстрації. Більше інформації про проект «Я МАЮ ПРАВО!» на сайті http://pravo.minjust.gov.ua/.

12:59 18.04.2018

ПРО ЗАКРИТТЯ ФОП

ПРО ЗАКРИТТЯ ФОП

Павле Дмитровичу, скажіть, як можна швидко ліквідувати ФОП? Куди звертатися, що потрібно? Сергій Іллєнко Куди звернутися для припинення діяльності ФОП? Реєстрацію припинення підприємницької діяльності ФОП уповноважені здійснювати: • виконавчі органи місцевих рад, а також міські, районні державні адміністрації (у разі прийняття відповідною радою рішення про наділення такими повноваженнями); • нотаріуси; • акредитовані суб'єкти. Реєстрацію припинення підприємницької діяльності для осіб, які переселилися з території проведення антитерористичної операції в період її проведення, здійснює державний реєстратор за адресою їх тимчасового проживання. Припинення підприємницької діяльності внутрішньо переміщеної особи здійснюється за її заявою та спрощеною процедурою за місцем проживання на підставі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи. Які підстави для проведення державної реєстрації? Державна реєстрація та інші реєстраційні дії проводяться на підставі: • документів, які подаються заявником для державної реєстрації; • судових рішень, які набрали законної сили та тягнуть за собою зміну відомостей в Єдиному державному реєстрі; • рішень, прийнятих за результатами оскарження в адміністративному порядку. Яка форма подання документів для державної реєстрації? 1. Паперова форма: документи подаються особисто заявником або поштовим відправленням (бажано цінним листом з описом вкладення та повідомленням про вручення). 2. Електронна форма: документи подаються заявником через портал електронних сервісів . Для того, щоб подати заяву необхідно зареєструватися на сайті за посиланням https://online.minjust.gov.ua/registration-fiz та виконати вказані на сайті дії. Електронна заява формується з обов’язковим долученням до неї електронних копій оригіналів документів для державної реєстрації, виготовлених шляхом сканування, або оригіналів таких електронних документів, опису поданих заявником документів для державної реєстрації, сформованого за допомогою програмних засобів ведення Єдиного державного реєстру. Заява та документи для державної реєстрації в електронній формі подаються з обов’язковим накладенням заявником власного електронного цифрового підпису. Які документи потрібні? 1) заява про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності ФОП за рішенням особи (форма 12); 2) ксерокопія свідоцтва про смерть, судове рішення про визнання особи безвісно відсутньою – у разі припинення у зв’язку зі смертю; 3) паспорт громадянина України або інший документ, який підтверджує особу; 4) примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) документа, що засвідчує повноваження представника (у випадку подання документів представником).

15:12 17.04.2018

БЕЗВІДПОВІДАЛЬНА ПОВЕДІНКА БАТЬКІВ –  БОЛЮЧИЙ УДАР ПО ДИТЯЧИХ СПОДІВАННЯХ

БЕЗВІДПОВІДАЛЬНА ПОВЕДІНКА БАТЬКІВ – БОЛЮЧИЙ УДАР ПО ДИТЯЧИХ СПОДІВАННЯХ

На чоловіка з Охтирщини, чиє прізвище потрапило до Єдиного реєстру боржників чекала не лише заплямована репутація. Обмеження у праві керування транспортними засобами, виїзду за межі України, полювання та користування зброєю і останній «штрих» - арешт коштів, змусили батька згадати про сина та переосмислити свою безвідповідальність. Коли фахівці юстиції Сумщини своїми діями «перекрили кисень» боржнику, той вже на наступний день сплатив на користь своєї дитини понад 41 тисячу гривень.  Нагадуємо, з 06 лютого 2018 року законодавчо посилено відповідальність за несплату аліментів, зокрема, запроваджені нові засоби примусового виконання рішень, які можуть вживатися тільки до боржника, в якого наявна заборгованість зі сплати аліментів у розмірі, що сукупно перевищує суму відповідних платежів за шість місяців. Закон – один для всіх!

15:11 17.04.2018

ДЛЯ ЛЮДЕЙ ПОВАЖНОГО ВІКУ –  ЦІННА ДОПОМОГА З ВІДКРИТИМ СЕРЦЕМ

ДЛЯ ЛЮДЕЙ ПОВАЖНОГО ВІКУ – ЦІННА ДОПОМОГА З ВІДКРИТИМ СЕРЦЕМ

Добре слово і прояв людяності іноді можуть запобігти зневіренню і подарувати надію.  90-річну Ольгу Яківну, незважаючи на поважний вік, доля продовжує випробовувати на міцність. Життєві обставини позбавили піклування рідних і близьких, проте, на допомогу прийшли сторонні, але небайдужі люди. Фахівці органів реєстрації юстиції на Конотопщині допомогли бабусі отримати повторні свідоцтва про шлюб та смерть чоловіка, щоб влаштувати її до будинку-інтернату для людей похилого віку, адже літні люди заслуговують особливої уваги, шани, допомоги та захисту. Власним прикладом закликаємо всіх не залишатись осторонь, коли хтось потребує допомоги. Добра справа може змінити чиєсь життя. Юстиція – відкрита для людей!

15:02 17.04.2018

ПРОБЛЕМА, ПРО ЯКУ НЕ ВАРТО МОВЧАТИ – НАСИЛЬСТВУ – НІ!

ПРОБЛЕМА, ПРО ЯКУ НЕ ВАРТО МОВЧАТИ – НАСИЛЬСТВУ – НІ!

Домашнє насильство – ганебне явище, що вимагає гучного розголосу у суспільстві та формування чіткої негативної позиції кожного громадянина у цьому питанні. І загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!» взяв чіткий курс на реалізацію нового пріоритетного напрямку. Спеціалісти юстиції Сумщини розгорнули масштабну інформаційну кампанію з роздачею інформаційних буклетів, що містять необхідні механізми захисту від проявів домашнього насильства. Закликаємо всіх: не бійтесь сказати про свою біду, та не залишайтесь осторонь чужої, бо найнебезпечніший учасник домашнього насильства – мовчання, а звичайний прояв людяності може врятувати чиєсь життя. Нагадаємо, 07 січня 2018 року набув чинності Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству». Новий законодавчий крок, ініційований Міністерством юстиції України, дозволить вивести розгляд будь-якого прояву жорстокості на загальнодержавний рівень і винні обов’язково будуть покарані. Закон – один для всіх!

15:24 13.04.2018

ПРАВОВІ ЗНАННЯ ЧЕРЕЗ ГРОМАДСЬКІ ОРГАНІЗАЦІЇ

ПРАВОВІ ЗНАННЯ ЧЕРЕЗ ГРОМАДСЬКІ ОРГАНІЗАЦІЇ

Громадські організації, що об’єднують широкі верстви населення, сьогодні є надійними каналами комунікації для поширення правової інформації. Отож сьогодні працівники юстиції Сумщини саме серед лідерів та активістів громадських організацій провели динамічний флеш-моб, щоб надати максимум інформації щодо реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», який навчає громадян механізмам захисту своїх прав у повсякденному житті у правовий спосіб, підвищує правову свідомість. А це дуже важливо для розбудови громадянського суспільства, над чим активно працюють громадські організації. Провідним напрямом флеш-мобу була важлива тема про особливості захисту прав за допомогою переваг Закону #МаскиШоуСтоп, спрямований на розвиток ефективного і благополучного бізнес-середовища. Позитивна реакція учасників флеш-мобу, активний діалог і налаштованість на подальшу співпрацю, підкреслили головний принцип нашої роботи: юстиція- відкрита для людей!

08:56 12.04.2018

ПРАВОВИМИ ЗНАННЯМИ ЗМІЦНЮЄМО ГРОМАДИ

ПРАВОВИМИ ЗНАННЯМИ ЗМІЦНЮЄМО ГРОМАДИ

Юстиція Сумщини, без перебільшення, знайшла своє провідне місце у процесах реформуванні громад. Наразі управління юстиції виступило партнером і безпосереднім учасником освітньої програми «Регіональний менеджмент», яка покликана підвищити рівень знань, у тому числі й правових, в очільників та спеціалістів місцевого самоврядування.

10:21 11.04.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь