A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

Управління юстиції інформує

ХТО ТАКІ ГРОМАДСЬКІ РАДНИКИ?

Фахівці юстиції Сумщини в рамках правопросвітницької кампанії «Громадські радники», яка реалізується в межах загальнонаціонального проєкту «Я МАЮ ПРАВО!», інформують громадян щодо громадськихрадників та функцій, які на них покладені. Громадські радники – це перша точка доступу до правосуддя для жителів сіл та невеликих міст. Громадські радники – це звичайні люди, які не мають юридичної освіти, проте пройшли спеціальне навчання з базових правових питань та отримали відповідні свідоцтва. Передусім, громадські радники – активні та небайдужі волонтери, озброєні правовими знаннями та навичками, які вони готові задіяти в своїх громадах. Окрім того, це люди, які користуються повагою, довірою та авторитетом з боку жителів громади (або молоді люди, що прагнуть їх здобути і роблять для цього відповідні дії). Варто зазначити, що громадські радники уважно вивчають наявну правову проблему та перенаправляють до компетентної інституції або надають правову інформацію, яка допоможе людині самостійно розв’язати свою проблему. Ці поради громадського радника можуть стосуватись як конкретної особи, так і усієї громади. Громадські радники є справжніми рушіями суспільних змін, адже вони допомагають вирішувати проблеми у правовому полі та створюють навколо себе критичну масу правообізнаних людей. Мережа таких радників, лідерів у своїх громадах, може стати важливим інструментом у подоланні правової ізоляції. Сьогодні в Україні діють 137 громадських радників, які об’єдналися в організацію «Асоціація громадських радників України». Побачити, чи діють громадські радники у вашій громаді можна тут: http://bit.do/feZUK .

10:01:41 31.10.2019

ПРО «ГРОМАДСЬКИХ РАДНИКІВ» СТУДЕНТАМ «УНІВЕРСИТЕТУ ІІІ ВІКУ»

Розвиток особистості ніколи не мав часових рамок, якщо є бажання, то у будь-якому віці можна пізнавати щось нове та корисне. Люди старшого покоління, які прагнуть відкрити для себе невідомі горизонти та бути в курсі руху сьогодення, є гарним прикладом для молоді.

09:28:46 24.10.2019

ЧЕРЕЗ НАКОПИЧЕНИЙ БОРГ З МОЛОТКА БУЛО ПРОДАНО АВТОМОБІЛЬ МЕШКАНЦЯ СУМЩИНИ

«СЕТАМ» – майданчик, де проходять торги арештованим майном боржників. Електронна платформа створена Міністерством юстиції України сприяє погашенню заборгованості, яка виникла у громадян внаслідок невчасно виконаного зобов’язання.

12:23:16 22.10.2019

32 ТИСЯЧІ ГРИВЕНЬ ВРЯТУВАЛИ БЕЗВІДПОВІДАЛЬНОГО СУМЧАНИНА ВІД ВИКОНАННЯ НЕБАЖАНИХ РОБІТ

Закон #ЧужихДітейНеБуває упевнив тисячі боржників у тому, що перерахування щомісячних коштів на утримання дитини повинно здійснюватися без нагадувань та затримок. Кожна невчасно сплачена гривня може стати початком боргу та приводом для застосування санкцій, передбачених ініціативою Мін’юсту.

13:33:04 21.10.2019

ЮСТИЦІЯ СУМЩИНИ РАЗОМ З ЄВРОПЕЙСЬКОЮ СПІЛЬНОТОЮ СТВЕРДЖУЄ: ЛЮДИ – НЕ ТОВАР!

Щорічно 18 жовтня відзначається Європейський день боротьби з торгівлею людьми. З нагоди цієї важливої дати у місті Суми відбулася низка заходів, у яких своє місце і роль знайшли й фахівці обласної юстиції.

13:30:12 21.10.2019

ПРАВНИКИ РОЗПОВІЛИ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯМ ПРО ПРАВА ТА ПІЛЬГИ

Ризикуючи власним життям, військовослужбовці кожного дня захищають права людей, відстоюють інтереси громадян та держави. Самопожертва українських солдатів завжди вшановувалася, тому держава гарантує надання такій категорії осіб додаткових прав та пільг.

13:29:00 18.10.2019

«ШЛЮБ ЗА ДОБУ» ДЛЯ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ: БЕЗКОШТОВНО ТА У СКОРОЧЕНІ СТРОКИ

Фахівці юстиції Сумщини, впроваджуючи правопросвітницьку кампанію Мін’юсту #ПраваЗахисників, реалізовану в рамках загальнонаціонального проєкту «Я МАЮ ПРАВО!», інформують щодо окремих можливостей для учасників Антитерористичної операції (АТО) та Операції об’єднаних сил (ООС).

10:11:34 18.10.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь