Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

Новини

Дата: від до Скинути

ЮСТИЦІЯ БІЛОПІЛЬЩИНИ: РОМАМ – ОСОБЛИВА УВАГА

ЮСТИЦІЯ БІЛОПІЛЬЩИНИ: РОМАМ – ОСОБЛИВА УВАГА

Працівники юстиції завжди з підвищеною увагою ставляться до питань осіб ромської національності, знаючи, що ті потребують посиленої правової допомоги. Днями фахівці юстиції Білопільщини привітали молоду маму ромської національності з народженням донечки та безпосередньо у пологовому будинку вручили свідоцтво про народження дитини та документи про реєстрацію місця проживання новонародженої. Завдяки доступним і комфортним послугам Мінюсту, реєстрація кожної народженої дитини перетворюється в невеличку подію, позбавлену зайвого офіціозу, натомість дійство наповнюється щирими побажаннями та світлою радістю.  Ще одній мамі ромської національності допомогли розібратися у непростій життєвій ситуації. Вона народила сина у Сумах, хоча прописана у Тростянці, а фактично проживає у Білопіллі. Хвилюючись за долю молодої жінки, фахівці юстиції надали їй консультацію, порадили оформити прописку у Білопіллі, роз’яснили як все потрібно зробити в такій ситуації. Прислухаючись до порад юристів, жінка прописалася у Білопіллі і ось уже у відділі реєстрації актів цивільного стану отримала свідоцтво про народження свого сина та оформлені документи на реєстрацію місця проживання новонародженої дитини.  Отож, новий представник ромської громади має свої перші документи. А юнак ромської національності, якому потрібно отримувати паспорт, звернувся за витягом із Державного реєстру актів цивільного стану про народження із зазначенням відомостей про батька відповідно до ч. 1 ст. 135 Сімейного Кодексу України. У відділі йому оперативно допомогли і побажали успіхів і благополуччя у дорослому самостійному житті.

10:38 22.06.2018

ЮСТИЦІЯ СУМЩИНИ  ВІТАЄ КОЛЕГ З НАРОДЖЕННЯМ СИНОЧКА

ЮСТИЦІЯ СУМЩИНИ ВІТАЄ КОЛЕГ З НАРОДЖЕННЯМ СИНОЧКА

В родині працівників юстиції Сумщини свято – Валерій і Тетяна стали батьками довгоочікуваного чудового хлопчика Олександра. Очільник обласного управління Ірина Свистун привітала молодих батьків, вручивши свідоцтво про народження малечі безпосередньо в пологовому будинку. «Працівники юстиції Сумщини власним прикладом доводять, що сервіси Міністерства юстиції зручні і якісні. На сьогодні перші документи безпосередньо в закладі охорони здоров’я отримали 80 % діток Сумщини. Весь колектив управління приєднується до привітань і щиро радіє за щасливу подію в цій родині. І, хто знає, може маленький Олександр в майбутньому захоче продовжити сімейну традицію і теж буде працювати в органах юстиції на благо держави», - зазначила Ірина Свистун. Тож, бажаємо, щоб маленький конвертик, що мирно спить у тата на руках, зростав здоровим і щасливим хлопчиком на радість батькам і всій родині.

10:32 22.06.2018

БЕЗКОМПРОМІСНА БОРОТЬБА  З НЕПЛАТНИКАМИ АЛІМЕНТІВ НА СУМЩИНІ

БЕЗКОМПРОМІСНА БОРОТЬБА З НЕПЛАТНИКАМИ АЛІМЕНТІВ НА СУМЩИНІ

Фахівці юстиції Сумщини щоденно доводять, що горе-батьки, які забувають про свої батьківські обов’язки, все одно їх виконають, хоч і в примусовому порядку. І за несплату аліментів можна ризикнути, а то й позбавитись будь-яких статків - майна, рахунків чи, навіть, землі. Державні виконавці виявили у жителя Краснопільщини земельний пай, який той здає в оренду одному з приватних підприємств. В результаті чого кошти в сумі понад 7 тисяч гривень були стягнуті в рахунок погашення заборгованості зі сплати аліментів. В ході примусового виконання рішення суду на кошти та майно горе-батька з Білопільського району було накладено арешт та винесено постанови про обмеження, що спонукало його все ж сплатити 15 тисяч гривень заборгованих аліментів. Житель міста Суми тривалий час ухилявся від обов’язку утримувати свого сина Давида. Внаслідок чого накопичився борг у сумі 30 тисяч гривень. Застосування до чоловіка обмежень у праві виїзду за межі України, керування транспортними засобами, полювання та користування зброєю, і до всього ще й арешт коштів, змусили сплатити заборговане власній дитині.  На Конотопщині безвідповідальний батько, починаючи з січня 2006 року сплачував аліменти на утримання власної дитини у мізерному розмірі. В результаті чого утворилася заборгованість понад 48 тисяч гривень. Чоловік хотів поїхати за кордон, і «зазирнув» в Єдиний реєстр боржників. Коли побачив своє прізвище, все ж вимушений був сплатити накопичений борг. Чоловік з Лебединщини не сплачував аліменти на користь доньки Світлани і заборгованість сягнула майже 50 тисяч гривень. 4 обмежувальні постанови від державних виконавців змусили чоловіка сплатити всю суму. Державні виконавці юстиції Сумщини на практиці доводять, що законодавчі зміни діють і недобросовісним батькам доведеться згадати про своїх дітей. Закон – один для всіх!

10:29 20.06.2018

ЮСТИЦІЯ СУМЩИНИ: ДОПОМОГЛИ ВИРІШИТИ КОНФЛІКТ І ПОВЕРНУТИ В ОСЕЛЮ ПЕНСІОНЕРКИ СВІТЛО

ЮСТИЦІЯ СУМЩИНИ: ДОПОМОГЛИ ВИРІШИТИ КОНФЛІКТ І ПОВЕРНУТИ В ОСЕЛЮ ПЕНСІОНЕРКИ СВІТЛО

В своїй повсякденній роботі працівники юстиції часто-густо стикаються з такими моментами, де спеціалістам доводиться бути не тільки практиками-юристами, а й психологами. Як приклад, пенсіонерка з Липоводолинського району, яка за рішенням суду вимагала від електропостачальника повернення струму в свою оселю, і сама ж чинила перешкоди у фактичному виконанні рішення суду. Проте, спеціалістам юстиції після довгих перемовин і вчинення необхідних процесуальних дій все ж вдалось виконати судове рішення і допомогти сторонам вирішити давній конфлікт. Світло в оселю пенсіонерки проведено, а на рахунку державного виконавця ще одне непросте виконавче провадження, яке завершено результативно. Нагадаємо, що в поточному році таких рішень немайнового характеру вже виконано більше 70.

15:10 15.06.2018

ЮСТИЦІЯ СУМЩИНИ: ЗМІЦНЮЄМО ПАРТНЕРСТВО

ЮСТИЦІЯ СУМЩИНИ: ЗМІЦНЮЄМО ПАРТНЕРСТВО

ЮСТИЦІЯ СУМЩИНИ: ЗМІЦНЮЄМО ПАРТНЕРСТВО Юстиція Сумщини постійно співпрацює з Державною міграційною службою області – така співпраця допомагає досягати успішних результатів. Спільні питання виникають і щодо документів, які стосуються цивільного стану громадян. Отож, щоб працювати ефективніше і оперативніше опрацьовувати звернення громадян, Державна міграційна служба області отримала доступ до Державного реєстру актів цивільного стану. На проведеній зустрічі не тільки обговорено важливі практичні питання, які допоможуть працівникам міграційної служби у повсякденній роботі з документами громадян, а й проведено практичне навчання. Маючи великий досвід користування реєстрами, фахівці юстиції по-партнерському ділилися навичками. Адже й мета спільна: надання зручних і комфортних послуг громадянам.

09:21 11.06.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь