Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

Новини

Дата: від до Скинути

РЕЗУЛЬТАТ СУСПІЛЬНО-КОРИСНИХ РОБІТ – ПЕРЕРАХОВАНІ ДІТЯМ АЛІМЕНТИ

РЕЗУЛЬТАТ СУСПІЛЬНО-КОРИСНИХ РОБІТ – ПЕРЕРАХОВАНІ ДІТЯМ АЛІМЕНТИ

РЕЗУЛЬТАТ СУСПІЛЬНО-КОРИСНИХ РОБІТ – ПЕРЕРАХОВАНІ ДІТЯМ АЛІМЕНТИ Юстиція Сумщини продовжує працювати над виконанням закону #ЧужихДітейНеБуває, водночас інформуючи громадськість про конкретні результати. Одним із дієвих інструментів примусу щодо боржників по аліментах стали суспільно-корисні роботи, призначені судом за поданням державних виконавців. Так, у Великописарівському районі троє дітей вже отримали належні більше 4тисяч гривень аліментів, які батьки заробили на суспільно-корисних роботах у сільських радах. Загалом же на користь дітей органами юстиції Сумщини спочатку 2018 року стягнуто більше 35 мільйонів гривень аліментів.

11:33 03.05.2018

КРИМІНАЛЬНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА НЕРАДИВЕ БАТЬКІВСТВО

КРИМІНАЛЬНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА НЕРАДИВЕ БАТЬКІВСТВО

Саме кримінальна відповідальність за злочин - ухилення від сплати аліментів, передбачена статтєю 164 Кримінального кодексу України. У Великописарівському районі батько-боржник, завинивши своїй дитині більше 56 тисяч гривень, не поспішав вирішувати це питання, проте працював, мав дохід. Даний факт і став підставою для притягнення батька до кримінальної відповідальності.  Подібний випадок стався і у Білопіллі, де за рішенням суду матір і батька, які ухилялися від сплати аліментів на утримання дитини, що перебуває у дитячому закладі, також притягнуто до кримінальної відповідальності. «І таких прикладів щодо захисту прав дітей на належне утримання – стає все більше, адже цей процес безповоротний, і батькам-боржникам по аліментах годі сподіватися на лояльність держави, органів юстиції, правосуддя і врешті-решт власних дітей», - зауважує Ірина Свистун, очільник юстиції Сумщини. Додамо, що триває активна робота ще в одному напрямку забезпечення справедливості – юстиція Сумщини активно працює щодо ліквідації боргів по заробітній платі. На сьогодні завдяки роботі штабу з координації, моніторингу та контролю за станом виконання органами державної виконавчої служби рішень про стягнення заборгованості по заробітній платі та інших виплат, пов’язаних з трудовими правовідносинами, забезпечено стягнення заробітної плати та інших виплат на Сумщині на суму майже 700 тисяч гривень. Закон – один для всіх!

11:07 26.04.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь