Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

Новини

Дата: від до Скинути

НА СЕМІНАРСЬКОМУ ЗАНЯТТІ ВИВЧАЛИ НОВОВВЕДЕННЯ ТА ОБГОВОРЮВАЛИ ПРОБЛЕМНІ ПИТАННЯ

НА СЕМІНАРСЬКОМУ ЗАНЯТТІ ВИВЧАЛИ НОВОВВЕДЕННЯ ТА ОБГОВОРЮВАЛИ ПРОБЛЕМНІ ПИТАННЯ

Виконувати роботу якісно, досягати вершин неможливо без постійного поповнення знань. Управління державної реєстрації обласної юстиції використовує для цього дієву форму – семінарські заняття. З державними реєстраторами Сумського району та міста Суми, а також з акредитованими суб’єктами, що працюють в області проведено чергове навчання, під час якого розглянуто проблемні питання, які виникають під час державної реєстрації нерухомості та останні зміни, внесені до законодавчих актів. Особливу увагу приділено аналізу нового Порядку ведення Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, обговорено напрацювання єдиної практики по застосування законодавства у вищезазначеній сфері. «У нашій роботі неможливо обійтися без постійного підвищення кваліфікації реєстраторів, – говорить заступник начальника управління юстиції з питань державної реєстрації. – Це вимога часу, а ще налаштованість на ефективну роботу заради позитивних результатів.» Обговорили алгоритм дій у Державному реєстрі речових прав з урахуванням змін до Порядку ведення Державного реєстру прав та звернули увагу присутніх на необхідність повного та змістовного зазначення підстав прийняття рішення про відмову у проведенні державної реєстрації.  У ході заходу організаторами було надано вичерпні відповіді на запитання, які цікавили державних реєстраторів. Доповнили свою розповідь інформаційними матеріалами з актуальних питань.

10:50 08.08.2018

МОБІЛЬНА ГРУПА ПРАЦЮВАЛА НА БІЛОПІЛЬЩИНІ

МОБІЛЬНА ГРУПА ПРАЦЮВАЛА НА БІЛОПІЛЬЩИНІ

Сьогодні мобільна група у складі фахівців юстиції та центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги надавала юридичні консультації для жителів Ободівської та Павлівської сільських рад, що на Білопільщині.

10:48 03.08.2018

ЮСТИЦІЯ СУМЩИНИ: ІНФОРМУЄМО  ПРО ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА НЕСПЛАТУ АЛІМЕНТІВ

ЮСТИЦІЯ СУМЩИНИ: ІНФОРМУЄМО ПРО ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА НЕСПЛАТУ АЛІМЕНТІВ

Для ефективнішої боротьби з неплатниками аліментів державними виконавцями Сумщини здійснюється інформування населення про можливі наслідки, які чекають на них у разі ігнорування своїх батьківських обов’язків щодо сплати аліментів. Роз’яснювальна робота була проведена з боржниками, стягувачами, в трудових колективах і навіть на вулицях міст і селищ.

14:44 01.08.2018

АННА, ЗАРІНА, НАЗАР, ЕРНЕСТ – ТРАДИЦІЙНІ ТА НЕЗВИЧАЙНІ ІМЕНА ДАРУВАЛИ ДІТЯМ БАТЬКИ НА СУМЩИНІ

АННА, ЗАРІНА, НАЗАР, ЕРНЕСТ – ТРАДИЦІЙНІ ТА НЕЗВИЧАЙНІ ІМЕНА ДАРУВАЛИ ДІТЯМ БАТЬКИ НА СУМЩИНІ

Є батьки, які ще до народження свого малюка без вагань визначаються з іменем, а є й такі, що пропонують свої варіанти на сімейній нараді з купою доводів і аргументів, поки дитя мирно сопе в колисці.

14:42 01.08.2018

НА СУМЩИНІ АЛІМЕНТНІ БОРГИ ВІДПРАЦЬОВУЮТЬ НА СУСПІЛЬНО-КОРИСНИХ РОБОТАХ

НА СУМЩИНІ АЛІМЕНТНІ БОРГИ ВІДПРАЦЬОВУЮТЬ НА СУСПІЛЬНО-КОРИСНИХ РОБОТАХ

Новий інструмент впливу на боржників по аліментах – суспільно-корисні роботи – приносить позитивні результати у вигляді реальних коштів дітям. У Тростянці на суспільно-корисних роботах відпрацьовували свої аліментні борги троє батьків. І є реальний результат – КП «Чисте місто» перерахувало зароблені цими батьками кошти – усього майже 10 000 гривень. Нагадаємо, з початку дії норми закону про можливість застосування суспільно-корисних робіт на Сумщині таким чином відпрацьовували свої фінансові борги перед дітьми 11 батьків. На користь дітей надійшло 44 тисячі гривень.

15:11 27.07.2018

КАТАЛИСЯ «З ВІТЕРЦЕМ», А ПОТІМ ПРИМУСОВО ПЛАТИЛИ ШТРАФИ

КАТАЛИСЯ «З ВІТЕРЦЕМ», А ПОТІМ ПРИМУСОВО ПЛАТИЛИ ШТРАФИ

Порушення правил дорожнього руху завжди призводить до штрафів – цю істину повинні б запам’ятати водії. Але, як свідчить практика, вони частенько про це забувають. От тоді й складається так, що за порушення доводиться платити – і тут вже не до веселощів. У Тростянці чоловік проїхався на мопеді «з вітерцем», бо перед цим вживав алкогольні напої. Судом йому було накладено штраф у розмірі 10200 грн. Сплачувати штраф не хотілось, чоловік звертався й до Апеляційного суду, але справедливого покарання у вигляді штрафу уникнути не вдалося, хоча з оплатою знову не поспішав. І тільки тоді, коли виконавча служба попередила про можливий арешт майна і коштів на рахунку, чоловік негайно сплатив всю суму. Подібні ситуації завершилися сплатою штрафів і в Роменському та Путивльському районах, де виконавчими службами вдалося стягти з боржників по 10200 грн, а також відповідні платежі до бюджету. Можливо, ці факти примусять когось зупинитися перед тим, як сідати за кермо напідпитку та літати «з вітерцем», адже сплати штрафів уникнути не вдасться.

15:10 27.07.2018

Розпочалася першість села Вільшана  з футболу серед дитячих вуличних   команд

Розпочалася першість села Вільшана з футболу серед дитячих вуличних команд

24 липня розпочалася першість села Вільшана з футболу серед дитячих вуличних команд.У турнірі приймають участь 3 команди: ФК «Михайлівська»(капітан – Строколіс Сергій),ФК «Червона рута»(капітан – Щербаченко Вадим),ФК «Ліверпуль»(капітан – Дремов Артем).

15:23 26.07.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь