A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

ОГОЛОШЕННЯ

Турнір Вільшанської сільської ради з міні-футболу серед ветеранських команд

У суботу 16.09.2023 року у с. Вільшана на полі із штучним покриттям  відбувся турнір Вільшанської сільської ради з міні-футболу серед ветеранських команд. У цьому турнірі приймали участь – ФК «Ветеран» с. Вільшана, ФК «Ветеран» смт Недригайлів , ФК «Сокіл-Ветеран» м. Ромни.

13:48:01 19.09.2023

ХАРТІЯ

ПРО ХАРТІЮ «Хартія» виникла на початку повномасштабної війни як добровольчий підрозділ, щоб захистити наш дім від ворога. Під керівництвом військових з високим бойовим досвідом підрозділ об’єднав сильних духом цивільних. Бійці «Хартії» обороняли Харківщину та одні з перших вийшли на кордон з російською федерацією під час контрнаступу ЗСУ.

16:53:11 14.09.2023

До уваги жителів Вільшанської сільської ради!

Повідомляємо, що продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) за фінансової підтримки уряду Німеччини розпочинає програму підтримки здоров’я сільськогосподарських тварин, які утримують малі сільські домогосподарства.

09:21:16 13.09.2023

Фейк. У Ромнах на Сумщині росіяни знищили базу ЗСУ.

Фейк У Ромнах на Сумщині росіяни знищили базу ЗСУ Таку інформацію поширили в соціальних мережах та пропагандистських медіа. У повідомленнях ідеться, що 23 серпня 2023 року росіяни обстріляли Сумщину, зокрема й місто Ромни. Автори дописували, що окупантам вдалося знищити школу, де перебували Сили оборони України. Відтак у публікаціях дописували, що від ракетного удару постраждали винятково українські військові. Це — неправда. Фахівці проєкту VoxCheck узялися за кейс і встановили, що насправді  серед постраждалих немає військових. Натомість окупанти завдали удару по цивільних — і  обстріляли вони цивільний об’єкт, а не військовий.  Зокрема місцеву школу. У результаті атаки дронами Shahed загинуло чотири людини: директорка школи, її заступниця, секретарка та бібліотекар. Також поранення отримало четверо цивільних, які проходили повз школу та потрапили під обстріл. Голова Роменської ОВА пояснив, що на момент влучання безпілотника у школі перебувало 19 освітян. Одна з очевидців, учителька молодших класів Роменської школи, теж підтвердила присутність працівників у закладі освіти. Тобто автори намагаються заперечити влучання російських військових по об’єктах цивільної інфраструктури. Вони спотворюють реальність та переконують у своїй  «правді». І стверджують: хоч би куди росіяни влучили, там точно були військові. Однак жодних фактів автори не надають. Лишень відкидають будь-які звинувачення у свій бік. За схожою тактикою окупанти працюють постійно: хоч би де відбувся обстріл, то він нібито виправданий. Але задокументовані випадки російського терору свідчать про інше. До речі, хронологію російських обстрілів житлових та цивільних об’єктів можете прочитати тут. А ще ознайомтеся з фейками на схожу тематику, у яких російський агітпроп заперечував обстріли цивільної інфраструктури, виправдовуючись «штабами НАТО». Наприклад, коли росіяни нібито обстріляли зібрання литовських та польських офіцерів НАТО в Чернігові, а насправді влучили у місцевий драмтеатр. Чи кейс, де пропагандисти схиляли до думки, що терористичний обстріл Одеси в липні був знищенням місць виробництва зброї, а не культурних об’єктів України, що входять до всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, як це і є насправді. Або ж, скажімо, як окупанти «знищили» склад з боєприпасами в Умані. Ми з’ясували, що влучили вони в промисловий об’єкт та автомийку. І як пропагандистський обстріл по місцях проживання «натовських інструкторів» у Краматорську виявився терористичною атакою на місцеве кафе — читайте ось тут.

08:30:34 06.09.2023

Увага. Оголошення.

У Роменському районі сформоване Добровольче формування Хмелівської територіальної громади #1, яке базується на території району.

13:52:48 04.09.2023

Мінна безпека

Рятувальники застерігають громадян бути уважними та обережними! Не нехтувати застереженнями та знаками мінної небезпеки. А у разі виявлення вибухонебезпечних та інших підозрілих предметів, не наближатися до них, тим більше не чіпати, не намагатися перенести або розібрати. Не користуватися поблизу засобами зв’язку. Треба відійти на безпечну відстань, тим шляхом, яким прийшли не менше 100 метрів. Про можливу небезпеку необхідно попередити оточуючих та зателефонувати в оперативні служби за номерами «101» або «102».

11:08:35 14.08.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь