A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

Управління юстиції інформує

НОТАРІАТУ НА СЕЛІ БУТИ! – СВІДЧАТЬ РЕЗУЛЬТАТИ ОПИТУВАННЯ

Задля успішного впровадження ініціатив Мін'юсту важлива думка кожного. Опитування жителів сіл, селищ, селищ міського типу, міст районного значення щодо доступу до нотаріальних послуг та їх якості, щоб забезпечити зручними та доступними послугами у сфері нотаріату жителів сільської місцевості є індикатором для визначення подальших кроків.

14:26:53 19.10.2018

18 ЖОВТНЯ – СВЯТО КОХАННЯ ДЛЯ ВІСЬМОХ ЗАКОХАНИХ ПАР

Сьогоднішній даті, 18.10.2018, не вистачало хіба ще однієї вісімки. І так склалося, що саме 8 закоханих пар Сумщини вирішили стати чоловіком і дружиною саме в цей жовтневий день. Теплі сонячні промені доповнили щасливі посмішки, поцілунки та ігристе шампанське у весільних келихах. Чи завідомо молодята обрали для одруження день з вісімками, чи за збігом обставин, але тепер у вісьмох новостворених сімей точно є щаслива цифра. Керівник юстиції Сумщини Ірина Свистун долучилася до привітань, побажавши подружнім парам все життя тримати один одного за руку міцно і віддано, берегти від всіх негараздів, бути поряд кожну хвилини та зберегти щасливий блиск в очах коханої людини.

14:29:44 18.10.2018

ПОНАД 187 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ - ЗА БАТЬКІВСЬКУ БАЙДУЖІСТЬ

Завдяки примусовим заходам, що передбачені ініційованими Міністерством юстиції змінами в законодавстві, державним виконавцям вдалося стягнути із сумчанина аліментну заборгованість на користь дочок Анастасії та Анни у розмірімайже 125 тисяч гривень.

10:07:34 18.10.2018

«ПРАВОВИЙ MessageBox» ДЛЯ ШКОЛЯРІВ СУМЩИНИ

Щотижня пересувний «ПРАВОВИЙ MessageBox» від обласної юстиції обирає собі нову територію для підвищення правових знань школярів. На цьому тижні спілкуватися з ним будуть учні Сумської загальноосвітньої школи № 13. Саме нове, цікаве та необхідне для школярів зібране у формі буклетів. В них міститься інформація з актуальних тем таких як: протидія булінгу, домашньому насильству та інформація щодо виїзду дітей за кордон з одним з батьків. Зручність такого правового інформатора полягає у тому, що дитина сама обирає час знайомства з правовою інформацією, яка цікавить. Також в буклетах міститься номер телефону, за яким може звернутися кожен та отримати безкоштовну правову допомогу - 0 800 213 103. Юстиція – відкрита для людей!

10:05:15 18.10.2018

ЮСТИЦІЯ БІЛОПІЛЛЯ ДОЛУЧИЛАСЯ ДО ПОШАНУВАННЯ ЗАХИСНИКІВ ВІТЧИЗНИ

Юстиція Білопільщини взяла активну участь у пошануванні захисників Вітчизни, яких вся Україна згадуватиме вдячними словами 14 жовтня. Під час районного свята фахівці юстиції інформували учасників АТО про їхні права і гарантії, про інформаційну кампанію Міністерства юстиції України #ПраваЗахисників, у рамках якої проводиться активна роз’яснювальна робота. Багатолюдним було відкриття меморіальної плити у пам'ять воїнів АТО, разом з жителями міста в урочистостях взяли участь і фахівці юстиції, які серед учасників АТО, членів їх родин поширили інформаційні буклети.

10:03:15 18.10.2018

Про це Спецкор дізнався у Юстиції Сумщини.

Жителя Роменщини змусили сплатити більше 14-ть тисяч заборгованих аліментів обмеження у праві виїзду за межі України, керування транспортними засобами, полювання та користування зброєю, а також арешт майна і грошових коштів. До того ж, завдяки нововведенням Закону #ЧужихДітейНеБуває чоловік сплатив не лише борг, а ще й 50% штрафу і виконавчий збір, що в сумі склало понад 23 тисячі гривень.

10:01:29 18.10.2018

Начальник Головного територіального управління юстиції у Сумській області Ірина СВИСТУН розповіла про всі нюанси оформлення прав спадщини та дарування на селі та окреслила можливості Законопроекту 9140.

Потреба у забезпеченні якісними нотаріальними послугами, їх доступність – питання, як говориться, на часі. У великих містах, зрозуміло, нотаріуси є в достатній кількості і мова може йти тільки про професійний рівень. А от сільська місцевість у плані доступності до нотаріальних послуг, звичайно, обділена, залишена на узбіччі. Часто необхідність у відвідуванні нотаріальної контори переростає для людей у подолання низки проблем: транспортного сполучення, часу на очікування, потреби у неодноразовому візиті. Якщо ж говоримо про приватний нотаріат, то не всі можуть скористатися його послугами, бо вони в рази дорожчі.

10:02:50 17.10.2018

ПРОБЛЕМА НЕСПЛАТИ АЛІМЕНТІВ НЕ ЗАЛЕЖИТЬ ВІД РАЙОНУ ЧИ МІСТА

Батьки, що не сумлінно ставляться до своїх батьківських обов’язків, закономірно потрапляють до зони впливу державних виконавців. Природно, що немає якоїсь однієї об’єднуючої характеристики для всіх боржників-аліментників – вік, місце проживання чи захоплення. Кожний конкретний випадок – це окрема історія.

10:00:19 17.10.2018

#МінЮстДляСела: ЧОГО ЧЕКАТИ ВІД ЗАКОНОПРОЕКТУ 9140

Ініціатива Міністерства юстиції України, що сколихнула юридичну спільноту – законопроект № 9140 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення передумов для захисту економічних та спадкових прав громадян в сільській місцевості».

09:58:33 13.10.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь