A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

Управління юстиції інформує

КОЛИСЬ ВЕЛИКЕ КОХАННЯ ЗАКІНЧИЛОСЬ РОЗПОДІЛОМ МАЙНА

На жаль, не всі пари живуть довго і щасливо все своє життя, інколи доводиться пройти через розлучення і розподіл майна. І не завжди чоловік і дружина витримують цей іспит. Буває й так, що колись кохана людина може стати ворогом номер один. На Конотопщині виник спір між подружжям при розподілі спільно нажитого майна. Навіть рішення суду не стало переконливим аргументом для чоловіка, щоб все ж сплатити колишній дружині грошову компенсацію за надлишково отримане майно. Тільки застосування державними виконавцями до боржника арешту рахунків та оголошення у розшук транспортних засобів, змусили його розпрощатися майже з 60 тисячами гривень та вирішити довготривалий спір.  Важлива ознака правової держави – забезпечення фактичного виконання судового рішення. Юстиція Сумщини працює у цьому напрямі і небажання деяких боржників не стане на заваді в його реалізації.  Закон – один для всіх!

09:43:25 05.11.2018

ІНІЦІАТИВУ МІН`ЮСТУ ПО УПРОВАДЖЕННЮ НОТАРІАЛЬНИХ ПОСЛУГ ДЛЯ СЕЛА ПІДТРИМУЮТЬ У СУМСЬКОМУ РАЙОНІ

Важливий елемент втілення ініціатив Мін’юсту в життя – вивчення громадської думки, щоб прийняті рішення були співзвучними з думками громадян. Фахівці обласної юстиції побували у Сумському районі для того, щоб вивчити позицію сільського населення щодо діяльності «Уповноважених осіб» Мін’юсту, які відповідно до законопроекту №9140 зможуть вчиняти такі нотаріальні дії як: оформлення спадщини, дарування та договорів довічного утримання, засвідчення вірності копій документів, а також видача свідоцтв про народження і смерть. Громадяни, з якими спілкувалися, давали однозначні відповіді: ініціатива актуальна, у разі її втілення в життя, багато людей будуть вдячними за те, що зможуть отримати нотаріальні послуги без поїздок у Суми, очікування в чергах, без зайвих фінансових витрат. Отож, думка сільського населення звучить переконливо: селяни підтримують ініціативу, спрямовану на доступність нотаріальних послуг.

09:28:42 05.11.2018

У ДІТЕЙ СУМЩИНИ ТВОРЧИЙ ПОГЛЯД НА ПРОФЕСІЮ ВИКОНАВЦЯ

На Сумщині підбили підсумки обласного етапу Всеукраїнського творчого конкурсу «Портрет державного виконавця очима сучасної молоді». Основна мета досягнута – школярі та студенти області ближче ознайомились з професією державного виконавця та втілили свої думки на папері і в яскравих кольорах. Розмаїття фарб і особливий творчий погляд вразили конкурсну комісію. Наприклад, виконавець-супергерой, робота доньки спеціаліста юстиції, найменший учасник, якому лише 2 рочки і, звичайно, неймовірне полотно у виконанні 10-річного хлопчика, яке заворожує глибиною думки і таланту. Приємно порадували і старші діти, автори есе, віршів і сценаріїв про державних виконавців, які досить цікаво представили цю професію і приємно здивували дорослим поглядом.

09:25:53 05.11.2018

КОЛИСЬ ВЕЛИКЕ КОХАННЯ ЗАКІНЧИЛОСЬ РОЗПОДІЛОМ МАЙНА

На жаль, не всі пари живуть довго і щасливо все своє життя, інколи доводиться пройти через розлучення і розподіл майна. І не завжди чоловік і дружина витримують цей іспит. Буває й так, що колись кохана людина може стати ворогом номер один.

10:16:48 02.11.2018

СТРАХ КРИМІНАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ЗМУШУЄ ПЛАТИТИ АЛІМЕНТИ

На Буринщині батько Іван протягом двох років накопичував заборгованість перед своєю дитиною, а тепер завдяки обмежувальним постановам, передбаченим законом #ЧужихДітейНеБуває, він вимушений був сплатити більше 25 тисяч гривень аліментів та фінансові санкції у розмірі 30% від суми боргу, а також 10% виконавчого збору.

15:08:11 31.10.2018

СУСПІЛЬНО КОРИСНІ РОБОТИ СТАЛИ ДІЄВИМ МЕТОДОМ ДЛЯ ПОГАШЕННЯ АЛІМЕНТНИХ БОРГІВ ДИТИНІ

Тростянчанин Олександр заборгував своїй дитині понад 40 тисяч гривень аліментів. Ця історія могла б тривати дуже довго, адже чоловік ніде не працював та майна не мав. Але сьогодні держава має дієвий механізм, який у народі назвали дуже просто: «бери мітлу, замітай вулиці і так заробляй на свою дитину».

16:07:25 30.10.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь