A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

Управління юстиції інформує

СВІТЛО ПРАВА – НА ПРОБЛЕМУ ДОМАШНЬОГО НАСИЛЬСТВА

В Україні стартує просвітницька кампанія високої громадської активності «16 днів проти насильства». Щороку з 25 листопада по 10 грудня проводяться заходи, щоб привернути увагу до цієї суспільної теми. Не залишаючись осторонь, в самому центрі міста юстиція Сумщини разом з партнерами провела правопросвітницьку акцію з розповсюдженням серед громадян корисних правових знань. Фахівці юстиції надали людям правову інформацію з чітким визначенням поняття «домашнє насильство», що робити у разі його проявів, що таке «обмежувальний припис», де і як можна отримати допомогу жертвам жорстокого поводження. Мін'юст не залишається осторонь цієї гострої проблеми сучасності, реалізуючи загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!» і поряд з іншими небайдужими громадянами здійснює велику роботу, щоб назавжди зв’язати руки «доморощеним тиранам».

15:16:14 27.11.2018

СТУДЕНТИ-ПРАВНИКИ ЗНАЙОМИЛИСЯ З РОБОТОЮ ЮСТИЦІЇ СУМЩИНИ

До головного офісу юстиції знову завітали студенти коледжу Сумського національного аграрного університету, які опановують право.  Розпочали знайомством із управліннями і відділами обласної юстиції, про роботу яких розповідали керівники структурних підрозділів. Робота державних виконавців і відділу нотаріату, як здійснюється реєстрація нормативно-правових актів – студентам все було цікавим, адже це їхня майбутня професія. Багато запитань виникло у студентів, коли вони побували в сучасному офісі «OPEN SPACЕ» і побачили, скільки нового і сучасного є в стилі роботи органів юстиції. Така робота і молоді до душі, отож вчорашні студенти, а сьогодні – фахівці з дипломами, поповнюють команду Мін`юсту.

15:05:02 23.11.2018

ТЕМП РОБОТИ МОБІЛЬНИХ ТОЧОК ДОСТУПУ ДО ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ НЕ ЗНИЖУЄТЬСЯ

Сьогодні фахівці обласної юстиції та Липоводолинського бюро правової допомоги Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги працювали у Липоводолинському районі.

16:51:06 22.11.2018

СТУДЕНТ - БОРЖНИК

З появою дитини мусить виникати і відчуття відповідальності, яке не повинне залежати від віку, соціального стану чи рівня матеріального забезпечення батька.

16:00:21 22.11.2018

ЗА НЕСПЛАТУ АЛІМЕНТІВ ДОВЕДЕТЬСЯ ВІДПРАЦЬОВУВАТИ

Завдяки закону #ЧужихДітейНеБуває, батьків, які мають заборгованість перед своїми дітьми зі сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за шість місяців, може бути притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді виконання суспільно корисних робіт на строк від 120 годин.

15:45:34 22.11.2018

МАЙНО ДІЛИЛИ З ВИКОНАВЦЯМИ

Дружина і чоловік мають право на поділ майна, що належить їм на праві спільної сумісної власності.  У Конотопі між подружжям, що розлучилося, виникло непорозуміння з розподілом спільного майна, яке вони не змогли самостійно врегулювати. Справа дійшла до суду, а згодом і органи  юстиції супроводжували даний тривалий спір.

15:44:18 21.11.2018

МОБІЛЬНА ГРУПА ЮРИСТІВ ПРАЦЮВАЛА НА НЕДРИГАЙЛІВЩИНІ

Юстиція Сумщини продовжує масштабну роботу щодо поширення правової допомоги містами і районами  області. Для цього щотижня  мобільні групи фахівців-юристів виїжджають у населені пункти, щоб відповісти на актуальні запитання громадян, розповісти про сервіси Мінюсту, спрямовані на вдосконалення форматів надання послуг.

10:34:42 16.11.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь