A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

Управління юстиції інформує

СУМСЬКИМ ПОЛІЦЕЙСЬКИМ – ПРО ПРОТИДІЮ ДОМАШНЬОМУ НАСИЛЬСТВУ

Напередодні представники Координаційної ради молодих юристів при юстиції Сумщини провели заняття в Сумському відділі поліції щодо механізмів запобігання та протидії домашньому насильству. Разом з дільничними офіцерами поліції та працівниками ювенальної превенції говорили про проблемні питання, що виникають під час реагування на факти вчинення домашнього насильства. Окреслили основні проблеми у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, психологічні аспекти насильства в сім’ї, особливості роботи з постраждалими та кривдниками і визначили можливості співпраці в даному напрямку.

08:41:04 29.10.2018

УРОКИ #ЗупинимоДомашнєНасильство ДЛЯ УЧНІВ СУМСЬКОГО ВИЩОГО ПРОФЕСІЙНОГО УЧИЛИЩА БУДІВНИЦТВА І ДИЗАЙНУ

Фахівці обласної юстиції для учнів навчального закладу «Сумське вище професійне училище будівництва і дизайну» провели урок #ЗупинимоДомашнєНасильство. Дітям розповіли, що є домашнім насильством та хто є постраждалими, відповідно до Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», який набув чинності 7 січня 2018 року. Також учнів проінформували, куди має право звернутися постраждала особа для того, щоб державні органи змогли зреагувати, припинити насильство та усунути загрозу таких повторних дій, а також про заходи, які можуть бути застосовані до кривдника. Окрім того, поговорили про проблему булінгу та про нещодавно підтриманий Верховною Радою у першому читані законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу». Зустріч зацікавила дітей, вони активно спілкувалися з фахівцями юстиції на тему своїх прав та обов’язків, а також щодо булінгу та відповідальності за його вчинення. Юстиція завжди слугує дітям інформером з найактуальніших питань для того, щоб їх проблеми, у тому числі і проблеми домашнього терору та шкільного насильства, не замовчувалися і мали шляхи вирішення.

10:05:50 26.10.2018

СУМЧАНИН ПРИМУСОВО СПЛАТИВ СВОЇЙ ДИТИНІ ПОНАД 113 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ

Житель Сум під впливом Закону #ЧужихДітейНеБуває та примусових заходів державних виконавців сплатив своїй дитині майже 76 тисяч гривень. Разом з тим, враховуючи кількарічну несплату відповідно до норм ІІ пакету Законів #ЧужихДітейНеБуває йому було нараховано 50 % штрафу. Так чоловік «поплатився» за свою батьківську байдужість аж 113 тисячами гривень. Даний Закон запровадив цілу низку додаткових важелів впливу на недобросовісних батьків, зокрема, систему фінансових санкцій. Так, за 1 рік несплати буде нараховано 20 % від суми боргу, за 2 роки – 30%, за 3 і більше років – вже 50 %.  Батьки-аліментники повинні розуміти, що попри відсутність коштів, небажання платити чи байдуже ставлення до власної дитини, вони все одно свій обов’язок виконають, хай навіть примусово.  Не платиш синові чи доньці аліменти? Окей, додамо ще й штрафні санкції. Закон – один для всіх!

10:04:04 26.10.2018

КОРИСНІ ЗНАННЯ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ПРЕЗЕНТОВАНІ В ЦІКАВІЙ ФОРМІ

Для того, щоб донести дітям правову інформацію у зручній та цікавій для них формі, юстицією Сумщини був створений пересувний «ПРАВОВИЙ MessageBox». В ньому знаходяться буклети з корисною та актуальною інформацією: як протидіяти булінгу та домашньому насильству, а також про порядок виїзду дітей за кордон з одним з батьків. Такий інформаційний товариш дуже полюбився учнями. Він із тижня в тиждень переходить від школи до школи і за сім днів фахівці юстиції поповнюють його майже тисячею буклетів. На цьому тижні пересувний «ПРАВОВИЙ MessageBox» зупинився в Сумському закладі загальної середньої освіти № 26. І на цьому тижні учні матимуть змогу отримати корисну для себе інформацію. Окрім того, в буклетах міститься номер телефону - 0 800 213 103, за яким кожен може звернутися для отримання безкоштовної правової допомоги. Юстиція – відкрита для людей!

10:03:10 26.10.2018

ДО НАДАННЯ ПРАВОВИХ КОНСУЛЬТАЦІЙ ДОЛУЧАЮТЬСЯ ЮРИДИЧНІ КЛІНІКИ

Холодний осінній день виявився продуктивним та насиченим – традиційний виїзд робочої мобільної групи увінчався успішною ініціативою. Вперше до консультування громадян «на виїзді» долучиласяюридична клініка Сумського національного аграрного університету. Юстиція Сумщини впроваджує нові форми взаємодії зі студентами, адже це чудова нагода для них перейняти досвід надання консультацій та й взагалі спілкування з людьми, які так необхідні для юриста.

09:54:50 26.10.2018

ДЕРЖАВНИЙ ВИКОНАВЕЦЬ ВІДНОВИВ ПРАВА БАТЬКА

Питання виховання дитини має вирішуватись батьками спільно і факт розлучення жодним чином на спілкування тата чи мами з нащадком впливати не повинен. Хоча в настільки розвиненому цивілізованому суспільстві ще існують непоодинокі випадки, коли дитина очікувано залишається з мамою, яка умисно перешкоджає участі тата у вихованні малечі. За таких умов змушені втрутитись державні виконавці. У Сумському районі фахівці юстиції вирішили проблемну ситуацію: жінка, мати 7-річного сина, не виконувала рішення суду, яким чітко обумовлювався графік зустрічей дитини з батьком.  Проте, рішення суду є обов’язковим до виконання і лише своєчасно вчинені виконавчі дії надали можливість батькові брати участь у вихованні сина.  Теплого жовтневого дня перша зустріч батька із сином відбулася у присутності державного виконавця.

14:30:36 19.10.2018

ДЕРЖАВНИЙ ВИКОНАВЕЦЬ ВІДНОВИВ ПРАВА БАТЬКА

Питання виховання дитини має вирішуватись батьками спільно і факт розлучення жодним чином на спілкування тата чи мами з нащадком впливати не повинен. Хоча в настільки розвиненому цивілізованому суспільстві ще існують непоодинокі випадки, коли дитина очікувано залишається з мамою, яка умисно перешкоджає участі тата у вихованні малечі. За таких умов змушені втрутитись державні виконавці.

14:27:18 19.10.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь