A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільшанська громада
Сумська область, Роменський район

Новини

Дата: від до Скинути

"І обнялися береги одного, вічного народу!"

"І обнялися береги одного, вічного народу!"

22 січня -  особливий день в історії  України. 101 рік тому  Директорія  Української  Народної  Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину  українську державу, і саме цей день, прийнято  відзначати як свято – День Соборності  України. 

14:54 23.01.2020

З Днем Соборності - Україно!

З Днем Соборності - Україно!

День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді, на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки. В Акті злуки проголошувалося: “Однині воєдино вливаються століттями відірвані одна від одної частини Єдиної України, Західноукраїнська Народна Республіка (Галичина, Буковина, Угорська Русь) і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснилися віковічні мрії, якими жили, і за які вмирали кращі сини України. Однині є єдина, незалежна Українська Республіка”. В знак шани та об’єднання українських земель 22 січня 2020 року у Вільшанському сільському будинку культури відбувся святковий концерт «Єдина країна – рідна Україна». Святковий настрій та затишну атмосферу глядачам дарували: народний аматорський ансамбль народної пісні «Сузір’я», народний аматорський фольклорний колектив «Журавка», жіночий вокальний ансамбль «Любисток», чоловічий вокальний ансамбль, солісти – Валерій Таран, Ольга Шевчук, Марія Канівець, Ольга Кузьмовна Канівець, Олексій Берко. Атмосфера в залі панувала дружня та святкова. У фойе будинку культури глядачі ознайомилися з книжковою виставкою «Будь в віках щаслива, Україно", яку представила завідуюча Вільшанської бібліотеки Канівець В.М. . Двадцяте століття залишило нам у спадок вирішальні події минулого, які, віддаляючись, не втрачають своєї значущості та актуальності. Ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови духовно багатої, вільної та демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки. Навіть зараз, в нелегкі часи для нашої Батьківщини, ми не перестанемо вірити, що територіальна цілісність України, навіки залишиться непорушною. Адже вона скріплена кров’ю мільйонів незламних борців минулого століття і тих, хто і зараз веде боротьбу з ворогом, який посягнув на цілісність нашої держави, на сході України.

09:01 23.01.2020

Вітання з Днем Соборності України

Вітання з Днем Соборності України

Дорогі земляки! Щиро вітаю всіх з великим державним святом – Днем Соборності України!      22 січня 1919 року, в цей вікопомний день, Директорією Української Народної Республіки було проголошено Акт злуки із Західноукраїнською Народною Республікою. Українська мрія про єдність, свободу і незалежність як основу державності України в історичний день 1919 року набула цілком реальних обрисів.

10:24 22.01.2020

"А той третій празник-святе Водохреща"

"А той третій празник-святе Водохреща"

19 січня-Богоявленням-Хрещенням Ісуса в річці Йордан закінчився цикл Різдвяних свят.В цей день в Деркачівському сільському будинку культури відбулося дитяче святково-обрядове дійство "А той третій празник-святе Водохреща",яке проводилось спільно з дітьми Сумської недільної школи "Жива Надія".Учасники любительського об'єднання "Умілі руки,гуртка солістів-вокалістів та учнів Деркачівського філії Вільшанської ЗОШ 1-3ступенів відтворили звичаї і обряди українського народу (колядки,щедрівки,посівання.)Гарячими оплесками глядачі зустріли учасників драматичного гуртка з інсценізацією"Різдвяний настрій".А також лунали пісні про Україну,Різдво у виконанні дітей недільної християнської школи.Кожна дитина отримала подарунок від благодійного фонду "Нові вершини."Свято закінчилось чаюванням із солодощами.Дякую всім учасникам заходу за святковий настрій,благодійному фонду та учням недільної школи за співпрацю.

11:45 21.01.2020

«Іще недавно з хлопцями ти грався, тримав в руках з пластмаси автомат. Із вечорниць додому повертався. А вчора був уже солдат. Сьогодні серце вирвали у мами. Бо більше ти ніколи не прийдеш, не пробіжиш знайомими стежками, додому дівчини не приведеш…»

«Іще недавно з хлопцями ти грався, тримав в руках з пластмаси автомат. Із вечорниць додому повертався. А вчора був уже солдат. Сьогодні серце вирвали у мами. Бо більше ти ніколи не прийдеш, не пробіжиш знайомими стежками, додому дівчини не приведеш…»

18 березня 2019 року горе увійшло  у родину Керечанинів, біль стискає серце усіх, хто знав Євгена, гірко плаче за загубленим молодим життям душа кожного мешканця Вільшанської громади. 

15:03 16.01.2020

Щедрували, посівали, щастя-радості бажали

Щедрували, посівали, щастя-радості бажали

Новорічно – Різдвяні свята, вважай, завершилися, залишивши по собі світлі, яскраві враження у кожного з нас. Адже окрім того, що у ці дні традиційно збираються родинами за святковим столом, а ще  організовують свята  в закладах культури, школи, дитсадках. Цьогоріч    клубні заклади села Вільшани та старостинських округів постаралися, аби подарувати свято для дітей та дорослих. Від Дня Святого Миколая і до Водохреща  дарують добрий настрій жителям громади місцеві аматори сцени найрізноманітнішими театралізованими дійствами,  концертами. На свято Маланки  працівники культури  нашої громади вітали земляків, віншуючи щедрівки, традиційні  обрядові дійства від хати до хати. Святкове дійство проходило в дружній веселій атмосфері.           

10:39 14.01.2020

Стартувала деклараційна кампанія – 2020

Стартувала деклараційна кампанія – 2020

З початку 2020 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2019 року. Платник податків може обрати зручний для себе спосіб подачі податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – декларація): - особисто або уповноваженою на це особою; - надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення; - засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу. Граничний термін подання декларації за звітний (податковий) 2019 рік – 30.04.2020. При направленні декларації засобами електронного зв’язку громадяни можуть скористатися електронним сервісом в «Електронному кабінеті», який передбачає часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна. Нагадуємо, що обов’язок щодо подання декларації у платників податків виникає при отриманні: - доходів не від податкових агентів (тобто від інших фізичних осіб, які не зареєстровані як самозайняті особи). До таких доходів відносяться, зокрема доходи від надання в оренду рухомого або нерухомого майна іншим фізичним особам; успадкування майна не від членів сім’ї першого та другого ступенів споріднення, при нотаріальному оформленні спадщини за якими не було сплачено податок на доходи фізичних осіб та військовий збір, тощо; - доходів від податкових агентів, які не підлягали оподаткуванню при виплаті, але які не звільнені від оподаткування. До таких доходів відноситься, зокрема, дохід у вигляді основної суми боргу (кредиту) платника податку, прощеного (анульованого) кредитором за його самостійним рішенням, не пов’язаним з процедурою банкрутства, до закінчення строку позовної давності, якщо його сума перевищує 25 відсотків однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на рік), встановленої на 1 січня звітного податкового року, а також інвестиційних доходів; - іноземного доходу; - та в інших передбачених Кодексом випадках.

10:16 13.01.2020

Розміри податків, які сплачуватимуть фізичні особи-підприємці у 2020 році

Розміри податків, які сплачуватимуть фізичні особи-підприємці у 2020 році

Президент підписав Закон України «Про Державний бюджет України на 2020 рік», який Верховна Рада ухвалила 14 листопада 2019 року. Мінімальна заробітна плата у місячному розмірі з 1 січня 2020 року – 4723 грн (ст.8 Закону України від 14.11.2019 №294-ІХ «Про Державний бюджет України на 2020 рік»). Увага! Державний бюджет не передбачає збільшення мінімальної заробітної плати упродовж року. Прожитковий мінімум для працездатної особи в розрахунку на місяць з 1 січня 2020 року – 2102 грн (ст.7 Закону України від 14.11.2019 №294-ІХ «Про Державний бюджет України на 2020 рік»).

12:18 10.01.2020

З 3 січня 2020 року розпочалося зарахування платежів на нові бюджетні рахунки

З 3 січня 2020 року розпочалося зарахування платежів на нові бюджетні рахунки

З 1 січня 2020 року вводяться в дію рахунки для зарахування податків, зборів, платежів до державного і місцевих бюджетів, зарахування платежів на які розпочнеться з 03.01.2020 року. Інформація про реквізити нових бюджетних рахунків розміщена на веб-порталі ДПС та субсайтах територіальних органів ДПС (у рубриці «Бюджетні рахунки») та Головних управлінь Казначейства в областях та м. Києві. Рахунки відкриті Державною казначейською службою України відповідно до Плану рахунків бухгалтерського обліку в державному секторі, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 31.12.2013 № 1203 (зі змінами), та на виконання вимог Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік», Бюджетного кодексу України, наказу Міністерства фінансів України від 14.01.2011 № 11 «Про бюджетну класифікацію» (зі змінами).

12:14 08.01.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь